Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

ONR de baas over Amicitia in enerverend duel
9.Apr.2022

Op sportpark Oranje wist ONR met 4-1 te winnen van de gasten uit Groningen.

Met drie penalties, een directe rode kaart, enkele gele kaarten en vijf doelpunten kon de wedstrijd met recht als enerverend worden bestempeld. ONR had wat recht te zetten na de vorige ontmoeting tussen beide ploegen. In Groningen eindigde het duel uitermate teleurstellende 4-0 nederlaag. Met deze revanchegevoelens betrad ONR het strijdtoneel aan de Hullenweg.

De intenties van ONR werden vanaf het begin gelijk duidelijk. Een overwinning telde, niets anders. Al in de tweede minuut leek de ploeg van Erik Kloosterman de openingstreffer te maken. Echter werd de goal van Joseph Duku Dima afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ONR leek niet van slag en bleef zoeken naar de openingstreffer. Centrale verdediger Pim Bolt wist tot tweemaal toe gevaarlijk te worden bij een corner. Beide pogingen verdwenen echter over het doel heen van Amicitia. Ook Rik de Boer, Janco de Boer en Joseph Duku Dima kwamen net te kort om tot scoren te komen.

Amicitia was enkele malen te vinden op de helft van ONR. Echter had keeper Danny Blaauwwiekel op enkele voorzetten en corners na niet veel te doen.

In minuut 29 konden de aanwezige toeschouwers hun handen eindelijk op elkaar zetten om de goal te vieren. Het was de Davy Klaassen van ONR die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Bertrik Nienhuis, de verdediger die voor de gelegenheid acte de presence op het middenveld gaf, was de te vieren man.

Sven Buigholt opende de bal op Rik de Boer, die na een goede controle de bal aan Nienhuis gunde. Nienhuis had zijn algebra huiswerk goed op orde en stond op precies de goede plek om tot scoren te komen.

Het leek hierna in kannen en kruiken voor ONR, ware het niet dat uit het niets een penalty werd gegeven voor Amicitia. Pim Bolt kreeg de bal onfortuinlijk tegen de hand aan. Scheidsrechter Dobma wees hierop gedecideerd naar de stip. In de consternatie na deze beslissing werden over en weer dingen geroepen naar elkander. Keeper Blaauwwiekel kreeg hierop een directe rode kaart gepresenteerd en moest het veld verlaten. Na enkele minuten vertraging trok linksback Sjoerd Hoek het paarse keeperstenue aan en nam de plaats onder de lat in. Een heldenrol was niet voor hem weggelegd, de penalty werd raak geschoten waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Vlak hierna gingen beide ploegen rusten.

ONR diende de gehele tweede helft dus met een man minder te spelen. Waar verwacht werd dat ONR teruggedrukt zou worden op eigen helft bleek niets minder waar. Het was nog steeds ONR die de baas was deze wedstrijd en Amicitia zijn wil oplegde.

De kansen waren voor de oranjehemden en Amicitia was telkens een stal te laat.

Toch diende ONR goed op te letten voor de tegenaanval. Het was dan ook Amicitia dat het eerste schot op goal in de tweede helft kon noteren. Gelukkig voor ONR was daar Sjoerd Hoek met een redding. Maar keepers met hun handen naar de bal zouden duiken was het Hoek die de poging met een sliding uit de hoek wist te halen.

In de 58e minuut versierde Janco de Boer een penalty. Dit bleek een koud kunstje voor Rik de Boer, die ONR op voorsprong schoot. ONR bleef zoeken naar de goal en creëerde legio mogelijkheden. Echter kon de derde goal vooralsnog niet genoteerd worden. Ondertussen kwamen Joost de Graaf en Tim van der Meulen in de ploeg. Zij vervingen Bertrik Nienhuis en Pim Bolt.

Amicitia probeerde nog te zoeken naar de gelijkmaker. De sporadische kansen die de verdediging van ONR weggaf werden echter gepareerd door Hoek, die afstevende op een foutloze keepersbeurt.

In minuut 90 werd de bevrijdende 3-1 gemaakt. Niemand minder dan Joseph Duku Dima maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte. Sjoerd Hoek trapte de bal uit naar Duku Dima, die aan een onnavolgbare actie begon. Meerdere verdedigers werden aan de zegekar van de overwinningtoch van Duku Dima geregen. Hij omspeelde de tegenstanders alsof het pionnen waren en liep de keeper voorbij. Voor een leeg goal schoot hij de bal tegen de touwen en zorgde zo voor een vreugde-explosie op sportpark Oranje.

Na deze goal werd hij direct vervangen door zijn eigen broertje, Ronald Sule Dima.

Dat zijn invalbeurt glans kreeg was weer op het conto van Janco de Boer te schrijven. Hij veroorzaakte andermaal een strafschop die werd benut door de 15 jarige Sule Dima. Zijn goal werd uitbundig gevierd door het volle terras, met bijbehorend dansje.

Deze 4-1 betekende tevens de eindstand. ONR kruipt hierdoor weer iets dichter bij de bovenste plaats. Met nog acht wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op koploper Niekerk slechts vier punten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Lycurgus.