Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Krakend Flying Red nipt langs Arrows.
6.Apr.2022
Tactiek Arrows volstond net niet lang genoeg.

Twee wedstrijden voluit binnen 4 dagen is kennelijk net te veel voor de gemiddelde amateursporter. Afgelopen zaterdag hadden de Roder basketballers een makkie tegen een onmachtig Jugglers uit Enschedé. Met slechts 7 man werd de reis naar Tukkerland aanvaard: heren 2 moest op hetzelfde moment aan de bak in Emmeloord! Via 21-28 (1e kwart), 30-48 (rust) en 48-71 (3e kw.) werd een regelmatige 63-85 overwinning behaald. Storend was het gedrag van de Tukker supporters, die zich honds gedroegen.

Topscorers Flying Red: Bas Veenstra 28, Ruben Nienhuis 20, Kaj Egberts 10. Lee Koopman, Bart Molenkamp en Mart Janssen kwamen voor Jugglers ieder tot 11 punten.

Heren 2 was minder gelukkig tegen Ceres en delfde met slechts 6 spelers het onderspit (74-48) Voor Flying Red kwam Ilias Kardamis  tot 20 punten. Aran Keeswijk had met 22 punten een groot aandeel in de winst van Ceres. Vooraf was coach Edward Spier niet echt gerust op de uitkomst van de wedstrijd tegen Arrows uit Dokkum.

In de eerste helft bleek dat dit niet onterecht was. De strakke en keiharde verdediging van de Friezen slaagde erin het belangrijkste wapen van de Reds, de driepunter, aan banden te leggen. Zo op het oog kwamen de Roners niet verder dan het schamele schotpercentage van 20%. Iedereen deelde in de malaise.

Ook aanvallend wisten de Friezen regelmatig de verdediging te verschalken met slim gespeelde pick-en-rolls. Dit leidde tot een verrassende 26-37 ruststand, waardoor de Reds in de tweede helft iets recht te zetten hadden. Dat lukte maar matig, want pas 5 minuten voor tijd was de stand een beetje in evenwicht (64-65) door een score van Kaj Egberts, waarna Arrows nog één keer uitliep naar 70-72 met minder dan een  minuut te spelen. Uiteindelijk maakte Ruben Nienhuis de winnende scores door benutten van twee vrije worpen en een driepunter. Eindstand 75-72.

De Friezen beten uiteindelijk in het stof omdat ze de strakke verdediging uit de eerste helft niet konden volhouden, waardoor Flying Red na rust regelmatig ruimte kreeg voor een succesvolle driepuntspoging. Daarnaast wist vooral Jason Dourisseau zich regelmatig door de Friese verdediging te wurmen en de tegenstanders te verrassen met een slimme lay-back.

Topscorers Flying Red  Jason Dourisseau 26, Ruben Nienhuis 20, Bas Veenstra 13. Arrows Tjibbe de Groot 27, Jacob van der Plas 14, Albert de Jong 12.