Wilper Boys en Nieuw-Roden delen de punten
3.Apr.2022
Op deze mooie zondagmiddag stond de wedstrijd Wilper Boys - Nieuw Roden op het programma. Na de blamage van afgelopen zondag moest en zou Nieuw-Roden een resultaat halen uit deze wedstrijd, om zo de weg omhoog weer te in te zetten.

Iets na 14:00 werd er afgetrapt. De eerste tien minuten verliepen rustig, er werd weinig gecreëerd door beide ploegen. Tot in de veertiende minuut een bal vanuit achter werd onderschept door een speler van Wilper Boys, een snelle aanval volgde. Door een inschattingsfout viel de bal pardoes bij de eerste paal binnen. Nieuw Roden liet hierna de koppen niet zakken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Nieuw Roden had vaker de bal en nam het heft in handen. De mannen in blauw werden uiteindelijk beloont voor het harde werk, in minuut 38 werd een voorzet van flankspeler Peter Woldendorp verkeerd weggekopt door de verdediger van Wilper Boys en kopte deze in eigen goal 1-1. Nieuw Roden pakte hierdoor de verdiende gelijkmaker en kort na deze treffer volgde de rust.

Na de rust schoot Nieuw-Roden uit de startblokken, er volgden een aantal goede aanvallen met kansen die helaas niet werden verzilverd. Een aderlating voor Nieuw-Roden was dat er in zeer korte tijd drie basiskrachten uitvielen. Stefan Waij, Peter Woldendorp & Robin den Hollander moesten het veld ruimen i.vm. blessures, hiervoor in de plaats kwamen Thomas den Hartog, Gijs van de Gruiter & Marco Kuiper. Wat hierna volgde was een slotoffensief van Wilper Boys, er kwamen veel corners en vrije trappen maar tot echte dreiging kwam de thuisploeg niet. Nieuw Roden kreeg nog een enorme kans op de overwinning maar een schot van Thomas den Hartog werd op het nippertje geblokt door een verdediger van Wilper Boys. Wilper boys probeerde nog voor de overwinning te gaan, maar dit liep op niks uit. Niet veel later floot scheidsrechter Wigchers voor het einde van de wedstrijd.

Man van de wedstrijd : Dennis Matulessy

Nieuw roden heeft als elftal gevochten voor een meer dan verdiend punt. Hierdoor kunnen we vol vertrouwen op naar de derby met vvTLC, volgende week zondag thuis om 14:00. We hebben jullie support nodig en hopen jullie daarom volgende week allemaal te zien!