Spannende wedstrijd tussen MHC Roden J6E1 en HC Eelde J6E1
3.Apr.2022
MHC Roden J6E1 – HC Eelde J6E1

Koud. Wit en grijs. Sneeuw. Het contrast met de afgelopen weken - waarin het toch voornamelijk groen (het veld) en blauw (de lucht) was - kon niet groter.

Hoewel de jongens tot dusver in het seizoen telkens werden geconfronteerd met (veel) sterkere tegenstanders, hebben we sinds een paar weken de stijgende lijn te pakken. De dubbele cijfers zijn (hopelijk voorgoed) verleden tijd en we hebben zelfs wat doelpunten kunnen scoren. Vorige week twee en deze week ook weer twee. Wat een goed gevoel geeft dat!

Zaterdag kwamen de jongens 6E1 uit Eelde op bezoek. Gemotiveerd gingen we van start; de eerste 20 minuten stonden we 1-0 voor na een harde bal in de goal van Ruben. Daarna kwam Eelde terug. Er werden over en weer wat doelpogingen ondernomen. De doorgebroken spelers werden goed opgevangen door sterk verdedigende Chris. En Wout wist de ballen strak weg te werken naar de zijkant. In de rust was het 1-2.

Toch wat vermoeid (en koud) begonnen we aan de tweede helft. Inmiddels had Bastè zich ook bij ons gevoegd halverwege zijn eigen wedstrijd met fmix en was hij vooral aanvallend zeer aanwezig en zorgde voor wat druk. Pim wist daar goed bij aan te sluiten maar helaas leidde dit offensief niet meteen tot doelpuntjes. Tot Dirk de aanval opende, zich richting de goal begaf, viel, en in zijn val de bal nog een tik wist te geven… luid applaus van de aanwezige ouders viel hem ten deel. Ondanks het vakkundige keepwerk van Sven die heel wat ballen wist te stoppen, slaagde Eelde er nog in 3 puntjes te maken waarmee de eindstand op 2-5 kwam.

Super knap gedaan jongens! Zondag gaan we onze skills bijschaven tijdens de clinic van Heren1 zodat we volgende week nóg beter beslagen ten ijs zon komen!