Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Roden na overwinning op FVC terug in de middenmoot
3.Apr.2022
Voor de vijftiende competitiewedstrijd was Roden deze zondag de gastheer van de Friesche Voetbal Club uit Leeuwarden, kortweg FVC. Net als vorige week voor beide partijen een belangrijk duel als het gaat om de onderste plekken. Roden stond voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats negen en FVC op tien. Roden had 18 punten uit 14 en door de overwinning op Jubbega vorige week meer “lucht” ten opzichte van de degradatie/nacompetitie posities. FVC 14 punten uit 13 gespeelde wedstrijden en de laatste paar weken in de “winning mood”. Vandaag was die stemming bij de Leeuwarders echter ver te zoeken.

De Friezen hadden duidelijk moeite met het natuurgras in Roden, want gewend aan kunstgras op hun thuisbasis.

Maar de voornaamste reden waarom FVC niet hun spel kwam, was een uitstekend voetballend Roden.

Vooral in de eerste helft liep het als “geolied” bij de Noord Drenten. Met veel inzet en goed samenspel werd de tegenstander op eigen helft teruggedrukt. Dat resulteerde voor de thee in een terechte voorsprong van 2-0 door Nick ter Arkel en Rik Renkema.

Na de rust bleef Roden de bovenliggende partij, alleen wel wat minder dominant dan in het eerste bedrijf en meer de voorsprong consoliderend. FVC kreeg ook toen weinig mogelijkheden, in tegendeel zelfs. In de 70e minuut was het Yska Last, die de 3-0 voor Roden liet aantekenen. En bij die score bleef het.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor Roden, dat met een zevende plek en 21 punten aansluiting heeft gevonden met de middenmoot.

Komende zondag 10 april speelt Roden in Winschoten tegen het roemruchte WVV, aanvang 14.00 uur op het sportpark aan de Mr. D.U. Stikkerlaan.