Belangrijke overwinning GOMOS op CVV Germanicus
3.Apr.2022
Vanmiddag speelde GOMOS (nr 8) de thuiswedstrijd tegen CVV Germanicus (nr 3), voor GOMOS zou winst erg goed uitkomen om in de middenmoot te kunnen blijven meedoen.

Om 14.00 uur werd er afgefloten en we zagen direct een fel Gomos, er werden kansen gecreëerd door onder andere Tim Assman en Jannes Siegers. Martin Drent gaf na afloop een samenvatting van deze mooie pot voetbal aan de Schapendrift. Vooraf werd er op de Schapendrift al gefluisterd dat een keer winnen weer mooi zou zijn, maar ja je speelt wel tegen de nummer 3. De trainer was dus ook erg in zijn nopjes dat Gomos de eerste helft een volledige controle op alle fronten in de wedstrijd had, we waren zichtbaar sterker, toonden veel passie en inzet. En we kwamen dus ook absoluut verdiend op voorsprong door een fantastische goal van Jannes Siegers die de keeper van Germanicus Vincent Beugelink met een afstandsschot kansloos liet. (zie het Gomos twitter account voor deze heerlijke goal, voortkomend uit een voorzet en lekkere teruglegbal). Met de 1-0 voorsprong gingen beide teams de rust in.

De 2e helft begon Germanicus wel met wat meer pit, ze kwamen meer in de wedstrijd en namen meer risico's, maar Martin verwijt zijn ploeg los van het feit dat de 2-0 niet gemaakt werd verder helemaal niks. Want ja Gomos heeft wel verschillende kansen laten liggen om de voorsprong verder uit te breiden, maar terugkijkend ook Germanicus raakte de lat en kwam wel eens gevaarlijk voor de goal, dus ja je had ook punten kunnen verspelen. En kijkend naar de laatste wedstijden en de wedstrijd van vandaag dan zie je een team wat echt keihard heeft gewerkt. Martin wil nog even iemand belichten (ook al is het natuurlijk een teamprestatie geweest) maar als ik kijk naar Guido (Koolen), hoe hij er als linksback stond, niemand langs hem liet en met zijn balbezit was hij een voorbeeld voor het team. Het was ook mooi om te zien dat de rest van het team zich daar aan optrok, waardoor iedereen zich de volle 100% gaf. Vandaag was een zeer belangrijke overwinning, want de ploegen onderin pakken ook punten en na vandaag hebben we dus weer redelijk de aansluiting gevonden, deze 3 punten zijn lekker en hadden we nodig! Door deze winst stijgt Gomos naar de 6e plek, met 21 uit 14.

Wissels bij Gomos: Edwin Rozenveld eruit voor Wouter Speelman, Ivo Drenth eruit voor Sven Pilon.