Veenhuizen wint weer eens
3.Apr.2022
Veenhuizen kon zaterdagmiddag thuis revanche nemen op de nederlaag in de heenwedstrijd tegen Minnertsga. Zonder Sjoert Giezen, Ab Moes, Gelmerjan Haanstra, Saidou Diallo en Twan Borger. Maar wel weer met Coen Schmidt die na een afwezigheid van 3 wedstrijden ivm een enkelblessure weer startte.

Wederom werd het een wedstrijd met veel goals, zoals Veenhuizen dit seizoen wel gewend is. Veenhuizen dat voetballend het betere van het spel had creëerde echter niet heel veel kansen in het begin. Dit was ook de verdienste van de gasten, want die zaten er heel kort op. In de 27e minuut maakten ze mede hierdoor en ook door het onzorgvuldig en nonchalant uitverdedigen in de eigen zestien van Veenhuizen de 0-1. Veenhuizen herpakte zich snel en speelde hierna ook wat meer op de helft van de tegenstander. Uit een scrimmage voor de goed keepende doelman van Minnertsga tikte uiteindelijk Ferdinand Rozema de meer dan terechte gelijkmaker binnen. 1-1 was ook de ruststand.

Na rust met de wind in de rug had Veenhuizen het makkelijker. Er werden meer duels aangegaan en nu ook gewonnen. Uiteindelijk duurde het nog tot de 75e minuut voordat er weer een goal viel te bewonderen. En wat voor een. Het was Coen Schmidt die de bal na een moeilijke aanname op de kin, in een keer in de korte hoek hoog in de kruising schoot. Tien minuten later leek hij de wedstrijd te beslissen, door de bal met een vrije curve hoog in de verre hoek te schieten. 3-1 met nog vijf minuten te spelen, dat leek een gewonnen zaak. Leek, want 2 minuten scoorde Minnertsga nog de aansluitingstreffer uit het niets. Het was niet genoeg voor de gasten, want Bram Schmidt besliste de wedstrijd in de 90e minuut en bracht de eindstand naar 4-2. Vlak voor tijd mocht ook nog Kees Pieter van Weperen uit de U17 zijn debuut maken voor de hoofdmacht.

Al met al een dik verdiende overwinning, die ook broodnodig was. In de maand maart was er niet gewonnen en waren de Drenten mede door de vele blessures afgezakt naar de tiende plek op de ranglijst.

Met verder nog de wetenschap dat er vanmiddag waarschijnlijk de oudste pupil van de week ooit aanwezig was besluiten we dit verslag.