ONR met speels gemak voorbij FC LEO
2.Apr.2022
ONR met speels gemak voorbij FC LEO

 

In het pittoreske Leens wisten de oranjehemden met 0-3 te winnen. Al had de score hoger uit kunnen vallen.

Met de teruggekeerde Jelmer Fierstra op het middenveld en Danny Blaauwwiekel in de goal begon ONR verder ongewijzigd aan het duel. Nadat vorige week OKVC opzij werd gezet (verslag verloren gegaan tijdens de poging tot publiceren) was wederom een laagvlieger de opponent vandaag.

 

 

Al in de beginfase zag het spelbeeld van de wedstrijd zich gevormd worden op het hobbelige veld in Leens. ONR had de bal en zocht naar kansen en LEO probeerde via de lange bal gevaarlijk te worden.

 

Al in de vijfde minuut van de wedstrijd werd de openingstreffer aan de kant van ONR bejubeld. Het was Leon Schievels die er als de kippen bij was om de bal na een kluts tegen de touwen te jagen en zo de score te openen.

Dat niet vroeg in de wedstrijd de score al werd uitgebreid had er vooral mee te maken dat de spelers van ONR een aloude voetbalregel vergaten; het lichaam voorover houden als je schiet. Tot drie keer toe verdween het lederen gevaarte over het vangnet heen achter de goal van LEO.

Klachten over het feit dat de bal wel erg licht werd bevonden waren aan dovemansoren gericht.

 

Met name Rik de Boer was hongerig naar een goal, maar bleek niet in staat zijn naam op het scorebord te serveren.

Ook Jelmer Fierstra, Joseph Duku Dima en Janco de Boer zagen hun pogingen niet tot een goal gepromoveerd worden.

 

Er zat vandaag wederom muziek in bij de achterhoede bestaande uit de inmiddels vertrouwde vier: Sven Buigholt, Betrix Nienhuis, Jesper Roede en Sjoerd Hoek. Ze hielden zich goed staande en gaven weinig tot geen kansen weg. Keeper Blaauwwiekel hoefde alleen bij enkele doeltrappen in actie te komen.

 

Na het goede begin van de wedstrijd zakte  ONR toch ietwat in. Slordigheden in de passing namen toe en enkele verkeerde keuzes werden gemaakt, waardoor beide ploegen slechts met een 0-1 stand aan de thee gingen.

 

 

Na rust zag het publiek een beter ONR. Er werd in een hoger tempo gespeeld en nadrukkelijk gezocht naar de verdubbeling van de score. De mee opgekomen Buigholt was als eerste dichtbij, maar kreeg de bal niet in het doel. Ook Leon Schievels miste nog een kans en ook de goed spelende Bram Gootjes scoorde niet.

Uiteindelijk was na een uur spelen de ban gebroken. Leon Schievels schoot zijn tweede van de middag tegen de touwen en verdubbelde zodoende de score. Hiermee was het verzet van FC LEO ook meteen gebroken.

 

ONR kreeg meer en meer ruimte om te voetballen en creëerde nog een aantal goede kansen. De wendbare Janco de Boer was een plaaggeest voor de ploeg uit Leens en ook Rik de Boer en de vandaag verassend goed dribbelende Jelmer Fierstar waren lastig voor FC LEO. Met aanspeelpunt Leon Schievels en de bijsluitende ONR- spelers was LEO niet meer in staat uit te breken. Er werd inmiddels vier keer gewisseld. Eerst was het in minuut 63 de beurt aan de twee centrale verdedigers Nienhuis en Roede. Zij werden vervangen door Tim.van der Meulen en Pim Bolt. Een kwartier later kwamen Joost de Graaf en Danel Strijker in het veld voor Sjoerd Hoek en Leon Schievels. Met de ingebrachte ervaring trok ONR het duel over de streep.

 

De score werd zelfs nog vergroot door Jelmer Fierstra. Na een afgemeten voorzet van de oudste (voetballende) telg van de familie de Boer knikte Fierstra de bal langs de keeper in het doel. Na deze 0-3 werd er niet meer gescoord door beide ploegen. Overigens werd vlak voor de 0-3 FC LEO ineens gevaarlijk. De enige kans voor de gastheren werd 1 op 1 gepakt door Danny Blaauwwiekel.

 

Joseph Duku Dima leek nog de 0-4 te scoren. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

 

 

Inmiddels bezet ONR de vierde plaats van de ranglijst en heeft het een zestal punten achterstand op koploper Middelstum.

 

 

Komend weekeinde staat de thuiswedstrijd tegen Amicitia op het programma. ONR heeft tegen deze ploeg wat recht te zetten, dus het belooft een spannend potje te worden.