Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden kan niet stunten tegen koploper SVZ
28.Mar.2022
NIEUW-RODEN - In de strijd om handhaving wachtte Nieuw Roden zondagmiddag, wederom een zware dobber tegen koploper SVZ. Aanvoerder Wilco Drent keerde terug in de selectie. Martijn Drent en Cas van de Gruiter waren afwezig vanwege een schorsing en een blessure. Op deze zonnige middag, waren er rond de 200 supporters afgekomen op dit affiche. Onder leiding van scheidsrechter Brussaard werd er om 14:00 afgetrapt.

Na een rustig begin kwam SVZ na 14 minuten op een 0-1 voorsprong. De ploeg van Max Hulsinga was los en kwam een paar minuten later op 0-2. Zo keek Nieuw Roden ietwat onnodig binnen 20 minuten tegen een achterstand aan. Nieuw Roden stelde hier zelf weinig tegenover en de stand bleef dankzij uitstekend keeperswerk van Jayden Kuiper 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust voerde trainer Jur Smit twee wijzigingen door. Lukas Pater en Thomas Jansen bleven in de kleedkamer achter. Robin den Hollander en Arnold Gooijert waren hun vervangers. Desondanks wervelde SVZ de tweede helft door. De ploeg uit Zeijen liep, mede dankzij zwak verdedigend werk van Nieuw Roden uit naar een 0-6 voorsprong. Nieuw Roden creëerde weinig op een enorme kans van Sander Drent na. Deze werd echter in een 1 tegen 1 situatie door de keeper van SVZ gestopt. Aan de kant van Nieuw Roden werden nog twee wissels doorgevoerd. Yaron IJtsma viel in voor Kyle van der Veen en Marco Kuiper debuteerde vandaag in zondag 1. Hij verving Sander Drent. Het mooiste moment van de middag was de fantastische uithaal van aanvoerder en topscorer Wilco Drent. Hij schoot vanaf een meter of 20 schitterend raak met een volley. Helaas een ruime nederlaag, die wat lager had kunnen uitvallen als er scherper werd verdedigd. Aan de andere kant was SVZ, vandaag simpelweg een maatje te groot voor dit Nieuw Roden.

Donderdagavond wacht om 20:00 de inhaalwedstrijd tegen Muntendam op het veld van vvTLC. We hopen jullie dan allemaal te zien En zondag moet Nieuw-Roden de broodnodige punten pakken in en tegen Wilper Boys.