Belangrijke driepunter voor Roden in Jubbega
27.Mar.2022
Op deze zonnige zondagmiddag speelde Roden zijn 14e competitiewedstrijd, in en tegen Jubbega in de gemeente Heerenveen. Een wedstrijd tussen de nummer 9, Roden en 10 van de competitie, met Roden 15 punten uit 13 en Jubbega 13 uit 12.

Beide teams konden de punten dus wel gebruiken om weg te blijven van de degradatieplaatsen. De heenwedstrijd in oktober vorig jaar eindigde in 0-0, waarbij Roden eigenlijk 2 punten liet liggen. Beetje het verhaal van deze competitie, maar niet vanmiddag.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een mooi eerbetoon aan het plotseling overleden bestuurslid van Jubbega Klaske Holman.

Het voetbal wat beide teams daarna op de mat legden was helaas wat minder fraai.

Dat lag misschien aan het feit dat Roden al in de 7e minuut via Rik Renkema de 0-1 scoorde, waardoor Jubbega in de jacht op de gelijkmaker het initiatief moest nemen en dat eigenlijk niet goed deed.

Roden, hardwerkend zonder ook echt goed te spelen, liet de Friezen komen. Die hanteerden meestal de opportunistische lange bal, makkelijk te verdedigen door de Roners en als dat even niet ging, stond er altijd nog doelman Rik Oosterloo, die een aantal malen uitstekend zijn doel schoon hield.

Roden min of meer gedwongen op de counter, leek 8 minuten voor het eindsignaal de wedstrijd op slot te gooien, toen Nick Griepsma een van die aanvallen netjes afrondde en de 0-2 liet aantekenen. Echter kort daarna lukte het Jubbega toch te scoren via Thymo de Vries, waardoor de slotfase nog spannend werd.

Er kwam in die laatste minuten nog meer druk op het doel van Roden, zonder resultaat overigens, zodat de 3 punten mee naar Drenthe gingen.

Een belangrijke overwinning, hoewel Roden op plaats 9 blijft, is er wat meer "lucht" ten opzichte van de onderste plekken.

Komende zondag 3 april speelt Roden thuis tegen FVC uit Leeuwarden, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.