Puntendeling bij Roden tegen Germanicus
20.Mar.2022
Deze middag was Germanicus uit Coevorden de gast van Roden aan de Norgerweg.

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Roden relatief gemakkelijk met 1-3 van de mannen uit de Ganzenstad, die toen het excuus hadden enkele ervaren krachten te missen.

 

 

De Coevordenaren herpakten zich in de wedstrijden daarop, met een derde plek en 22 punten tot voor deze wedstrijd als gevolg. Roden staat op plek 8 met acht punten minder en presteert wisselvalliger.

 

 

En net als vorige week met VKW, de koploper, als opponent, was het verschil op de ranglijst gedurende de gehele wedstrijd niet zichtbaar. Integendeel zelfs. Want als Roden in de eerste helft beter met de kansen was omgegaan, had het bij rust twee of drie nul voor de thuisploeg gestaan.

Germanicus liet in deze periode Roden het spel maken en dat leverde als gezegd een flink aantal kansen op, waarvan er slechts 1 werd verzilverd. In de 40e minuut scoorde Olivier van der Tuin de verdiende 1-0.

 

 

Na de thee ging Germanicus, logisch gezien de achterstand, meer initiatief nemen. En dat had resultaat. In de 53e minuut scoorde Jessie Rotmensen voor de Zuid-Oost Drenten, na slordig verdedigen van Roden, de 1-1 binnen.

 

 

Na die goal kregen beide ploegen tot het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Zeeman, nog (soms grote) kansen om op voorsprong te komen, maar ontbrak het beide teams aan nauwkeurigheid en slagkracht in de afwerking. Al met al kon je uiteindelijk concluderen dat de puntendeling een terechte afspiegeling was van de wedstrijd.

 

 

Komende zondag 27 maart speelt Roden de uitwedstrijd in en tegen Jubbega, aanvang 14.00 uur, op sportpark ‘t Heidefjild.

 

Foto's© film Roel Lubbers