Visser blijft leiden maar spanning groeit bij Schaakclub Roden
16.Mar.2022
Tom Visser heeft zijn voorsprong in de kampioenscompetitie van Schaakclub Roden verder uitgebreid. Hij won vrij gemakkelijk van Menno Keizer die teveel kleine foutjes maakte. De titelstrijd is echter nog niet gestreden. Er zijn nog acht ronden te gaan en Visser krijgt zijn naaste belagers nog als tegenstanders. Spannend is ook de strijd tussen Lieuwe Boskma en Johan Zwanepol om de tweede plaats. Terwijl Henk van Bemmel tegen Boskma het evenwicht tot het eind van de partij kon vasthouden, zag Mark Hogendijk tegen Zwanepol in tijdnood stukverlies over het hoofd en verloor. Door deze uitslagen is het verschil tussen Boskma en Zwanepol miniem geworden.

 

Ook de strijd om de eerste plaats in de B-groep bleef spannend. Arend van der Burgh en Jan van Spijker kwamen niet verder dan remise. In het algemeen staan zij respectievelijk vierde en vijfde. Van der Burgh was opgelucht dat  zijn tegenstander Ale Bakker een groot ruimtevoordeel niet in winst had kunnen omzetten. Van Spijker en Jeppe Teensma speelden remise. Na afloop bleken ze beiden tevreden te zijn met de puntendeling. Van Spijker omdat het verschil met Van der Burgh gelijk was gebleven, Teensma omdat zijn achterstand op het leidende duo nog steeds overbrugbaar is.

 

Jan Pezij heeft hij zijn leidende positie in de C-groep door winst op Teije Smedinga versterkt. Ook in het algemeen klassement, waar hij zesde staat, doet hij het uitstekend. Interessant is wie er tweede wordt in de C-groep. Clubnestor Derk Holman versloeg Jannie Russchen en neemt deze positie nu in.