Korfbalvereniging Noordenveld wint andermaal van KC Rodenburg
13.Mar.2022
Op zaterdag 12 maart speelden de eerste teams van Korfbalvereniging Noordenveld en Korfbalclub Rodenburg tegen elkaar in de topsporthal in Leek. Een week eerder troffen beide teams elkaar ook al in sportcentrum de Hullen. KV Noordenveld was toen met 24-14 te sterk voor de korfbalclub uit Leek. Ook in Leek was de ploeg van coach Mark Steenbergen te sterk en na een 18-23 overwinning is KV Noordenveld zeker van de eerste plek in de competitie richting de kruisfinales die komen gaan.

 

Waar de Mastformatie vorige week sterk en geconcentreerd startte, moesten de Roner spieren nu aan het begin van de wedstrijd nog opgewarmd worden. Na 6 minuten was de stand 3-0 in het voordeel van Rodenburg. Deze wake-up call had Noordenveld blijkbaar nodig om in de wedstrijd te komen. Na scores van Jasper Lütter, Lianne Bangma, Sven Stobbe, Evelien Tepper, Romee de Rink en Ilse Liewes wist Noordenveld het heft in handen te nemen met een 4-6 voorsprong. De verscheidene scores waren typerend voor het spel van Noordenveld. Als collectief sterk en er kon over verschillende schijven gescoord worden. Aan het einde van de wedstrijd stonden alle acht basisspelers met meerdere scores op het wedstrijdformulier. Verdedigend liet Noordenveld soms wat steken vallen, waardoor het in de eerste helft spannender bleef dan gewenst. Jesse van der Scheer deed zijn oude club pijn door in de laatste minuut van de eerste helft het verschil op 4 punten te brengen, 8-12. Deze voorsprong werd in de rest van de wedstrijd niet meer uit hand gegeven.

 

Aan het begin van de tweede helft begon Noordenveld zeer sterk. Het zorgde er verdedigend voor dat Rodenburg nauwelijks tot kansen kwam door hoog druk te zetten en aanvallend kon Noordenveld juist meerdere malen aanleggen om tot scoren te komen. Dit deed het ook regelmatig en daardoor liep het uit naar een 13-23 voorsprong. ‘Het was ons er vandaag om te doen om de wedstrijd te winnen en de eerste plaats in de poule veilig te stellen.’ Met een tien punts voorsprong was dit doel behaald en kon Noordenveld de krachten wat sparen voor de wedstrijd volgende week zaterdag 19 maart om 19:20 thuis tegen DTG uit Wijckel. Dan moet het vlaggenschip van de Roner korfbalvereniging niet net zo starten als het tegen Rodenburg geëindigd is. Het slotoffensief was namelijk voor de ploeg uit Leek waar Jan-Willem Venekamp (oud speler en coach KV Noordenveld) nu hoofdcoach is. Zij brachten de eindstand op 18-23.

 

Omdat het in de afgelopen maanden niet mogelijk was om de gehele competitie te spelen, wordt er nu een kleine competitie gespeeld. Na deze competitie volgen er kruisfinales om tot slot te bepalen welke teams gaan promoveren. Nu KV Noordenveld de eerste plaats in de poule heeft veiliggesteld, is het zeker van het spelen van de kruisfinales. Het zou zomaar kunnen dat na deze kruisfinales de derby tussen KV Noordenveld en KC Rodenburg weer op het programma staat…

 

Scores KV Noordenveld: Lianne Bangma 4, Sven Stobbe 4, Jesse van der Scheer 4, Ilse Liewes 3, Romee de Rink 2, Evelien Tepper 2, Jasper Lütter 2 en Sander van