BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden pakt volle buit in Loon bij LEO
6.Mar.2022
Het was tijd voor de tweede wedstrijd van de week voor de spelers van Nieuw-Roden, die het vandaag mochten opnemen tegen LEO Loon. De mannen waren gebrand om vandaag een goed resultaat te halen, vooral doordat Nieuw-Roden afgelopen donderdag ook meer had verdiend tegen ZNC.

Het team stond onder leiding van trainer Jur Smit en speelde in het zwarte uittenue. Vandaag begon met bijna dezelfde namen op het papier als afgelopen donderdag, alleen Thomas Jansen ontbrak met een schorsing. Speciale aandacht naar Lukas Pater, die vandaag voor het eerst mocht starten in de hoofdmacht.
Nieuw-Roden begon scherp aan de wedstrijd, de duels werden fel gewonnen en de bal werd goed rondgetikt, echter lukte het nog niet om de bal het doel in te werken. Na 30 minuten was het dan toch raak voor de Nij-Roners, na een prachtige cross-bal van Kyle van der Veen schoot Wilco Drent de bal met veel gevoel in de lange hoek en laat de keeper van LEO Loon kansloos, 1-0. Na deze goal zette LEO hoge druk op de spelers van Nieuw-Roden om zo de gelijkmaker te forceren, maar dit mocht niet baten. En zo ging Nieuw Roden met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de rust wist LEO Loon dat het moest gaan aanzetten, en dat gebeurde ook. Er kwamen een paar gevaarlijke aanvallen totdat in minuut 59 het noodlot toesloeg, LEO maakte de gelijkmaker via een slim genomen vrije trap. 1-1
LEO kon echter niet lang genieten van hun gelijkmaker, Nieuw-Roden schoot namelijk uit de startblokken na de tegentreffer. Na een scherpe vrije trap van Stefan Waij weet Sander Drent de doelman te verschalken met een kopbal en wist de stand zo op 1-2 te brengen. Kort na deze treffer kreeg Lars Vlonk de kans om zich te laten zien, hij werd gewisseld voor Kyle van der Veen. De laatste 20 minuten was het nog vaak billen knijpen voor Nieuw-Roden. LEO kwam er paar keer goed doorheen en trof zelfs nog de lat. Mede door het harde werken van de gehele selectie hield Nieuw Roden echter goed stand. Om de overwinning over de streep te trekken maakte Dennis Matulessy zijn rentree nadat hij door een coronabesmetting eventjes niet bij de selectie zat. Kort na deze wissel kwam ook de jonge Sep van de Gruiter in de ploeg, die met zijn gedrevenheid en energie nog een plaag vormde voor de verdedigers van LEO Loon. De laatste minuten kwam LEO nog gevaarlijk dichtbij een gelijkmaker, maar Nieuw-Roden trok aan het compleet verdiend aan het langste eind en hield de stand op 1-2. Er klonk een luid gejuich van de bezoekers toen de scheidsrechter affloot.

Een broodnodige zege en een heerlijke teamprestatie. Een groot compliment naar de vele jeugd die vandaag zijn opwachting mocht maken. De rechterflank bemant door Yaron en Lukas speelde erg goed en waren doorslaggevend voor de overwinning. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen V.V. Actief.