Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

KV Noordenveld wint streekderby tegen KC Rodenburg.
6.Mar.2022

Afgelopen zaterdag 5 maart speelden de beide selectieteams van Noordenveld en Rodenburg uit
Leek tegen elkaar in Sportcentrum De Hullen. Nadat een versterkt Rodenburg 2 met 15-25 had
gewonnen van Noordenveld 2, betraden de beide hoofdmachten onder grote publieke belangstelling
de arena in de sfeervolle hal B. Mede door de keuze van Rodenburg om de prioriteit bij het 2 e te
leggen was er, anders dan gebruikelijk, geen sprake van een spannende streekderby. De eerste
Mastselectie won overtuigend met 24-14 van de gasten uit Leek.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Johan van Dijk uit Assen opende aanvoerder Lianne
Bangma de score vanuit een vrije worp. Na de gelijkmaker van Rodenburg wisten beide teams de
binnenkant van de korf enige tijd niet te vinden. Jasper Lütter bezorgde Noordenveld met een
benutte strafworp weer een voorsprong, waarna Jesse van der Scheer met een korte kans de 3-1 liet
aantekenen.

Trainer/coach Mark Steenbergen : “We begonnen nu, zeker vergeleken met vorige week,
verdedigend wel weer sterk zodat Rodenburg voornamelijk eenschotsaanvallen had. Aanvallend
begonnen we wat moeizamer, maar het tweede deel van de eerste helft was erg sterk en bij rust was
de wedstrijd dan ook al beslist”. Na een 9-5 tussenstand scoorde de thuisploeg door treffers van
Romee de Rink (3), van Lianne Bangma en van Robin van Bolhuis 5 keer op rij, zodat met een ruime
14-5 de kleedkamers werden opgezocht.

Na de rust hielden beide teams elkaar gelet op de scores meer in evenwicht. “Wij konden niet de
energie en beleving opbrengen om vol door te gaan en zo kabbelde de wedstrijd helaas een beetje
naar het einde toe. Dit is zeker iets waar we volgende wedstrijden aan moeten gaan werken. Dat is
gelukkig wel wat makkelijker met de overwinningen op zak”. Zo eindigde deze versie van de
streekderby tussen de eerste korfbalteams van Roden en Leek in een duidelijke 24-14 overwinning
voor Noordenveld.

De volgende wedstrijd in deze KNKV 2 e klasse BA komen beide teams weer tegen
elkaar uit, nu in het Topsportcentrum in Leek. Deze wedstrijd begint zaterdag 12 maart om 15.30
uur. De beide 2 e selecties komen dan op dezelfde plaats tegen elkaar uit vanaf 14.15 uur.
Scores kv Noordenveld : Lianne Bangma 5, Romee de Rink 5, Jasper Lütter 4, Jesse van der Scheer 4,