BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Sparta komt weer te kort
6.Mar.2022

DOKKUM - Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie haar wedstrijd tegen De Granaet uit Dokkum. De Granaet stond met 1 punt boven Sparta op de ranglijst, dus bij winst konden beide ploegen goede zaken doen.

Rond de klok van 18:40 uur floot scheidsrechter Kleinhuis voor aanvang van de wedstrijd. Zoals elke week was Sparta even kort overrompeld voor men het gewenste spel kon vinden. De Granaet schoot met scherp en wist via dynamisch spel veel kansen te creëren, maar ook af te ronden. Bij 16-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Moric van der Lei gaf zijn ploeg in de rust een aantal tips. De Granaet was scherp, maar zoals wel vaker is gebleken kan Sparta veerkracht tonen bij een achterstand, dus de wedstrijd was zeker nog niet beslist.

Sparta opende direct de score in het tweede bedrijf. De doelpunten vielen om en om, maar daarna was het Sparta dat het spel van de Friezen kon ontregelen en langzaamaan weer dichterbij kroop. Met nog  een kleine 10 minuten op de klok was het 20-18. Het lukte de aanval niet om de bal door de korf te krijgen, de verdediging nam risico om de bal te onderscheppen, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd met 22-18 verloren ging.

Wederom weer geen punten voor de Zevenhuisters. Volgende week komt De Granaet op bezoek in Zevenhuizen (19:30uur MFC De Molenstreek). Er is nog van alles mogelijk, maar Sparta zal op zijn minst de komende twee wedstrijden moeten winnen om niet direct in de problemen te komen. Alle support is dus van harte welkom zaterdag 12 maart!