Vermoeid Veenhuizen verliest van Anjum
5.Mar.2022
De derde wedstrijd in zeven dagen, met vrijwel dezelfde spelers was op het eind net even te veel.Na twee wedstrijden waarin de mannen van trainer Hendrik Timmer helemaal tot het gaatje waren gegaan om twee mooie resultaten te behalen, lukte het nu net niet. Wederom waren er 5 afwezigen door schorsing, blessure en Corona.

In het begin leek het er goed uit te zien voor de in het zwart spelende Veenhuizers. Er werd makkelijk rond gespeeld en dit leverde al in de 5e minuut de terechte 0-1 op. Het was wederom Jesse Hilverda die zijn goaltje mee pakte. Dit na netjes breed leggen van Bram Schmidt.

Helaas kwam Anjum in de 20e minuut op 1-1. Een diepe bal, die waarschijnlijk de in buitenspel  staande spits bereikte, werd koelbloedig binnen geschoten. Zwaar minuten later was het ook al 2-1 voor de Friezen. Een gevaarlijk hoog indraaiende corner bij de eerste paal was de debuterende doelman Marc van der Meulen en verdediger Sam van der Leest net te machtig. Het liep niet bij Veenhuizen deze middag. Veel balletjes die van de voet sprongen. Zware benen? Onzekerheid. Ja en dan kregen ze in de 36e minuut door een onnodige penalty ook nog de 3-1 om de oren. Dit was ook de ruststand.

Kon men na de rust weer brengen wat ze de vorige twee wedstrijden wel hadden gedaan? Het leek er in het begin van de tweede helft wel op. Want ook Veenhuizen kreeg makkelijk een penalty. Die werd benut door Bram Schmidt. Maar hier bleef het echter lange tijd bij. de Drenten konden blijkbaar niet meer de energie leveren die nodig was om dit stugge Anjum echt pijn te doen. Ook niet met de ingevallen Diallo en Ferdinand Rozema voor de moegestreden Zomer en Hielke de Jong. De thuisploeg kreeg nog de beste kansen. Drie keer kon van der Meulen nog reddend optreden. De vierde kans was hem te machtig waardoor Anjum weer uitliep naar twee goals verschil. Vlak voor tijd toch nog de aansluitingstreffer. Coen Schmidt schoot de bal van twintig meter achter de kansloze doelman van de thuisploeg. Helaas was er te weinig tijd en power meer om nog de gelijkmaker te maken. Heel erg jammer, want de jongens bleven er, ondanks de vermoeide benen voor gaan. Het bleef dus in het bijna Noordelijkste plekje van Nederland bij 4-3.

Aankomende week maar weer lekker trainen en dan de thuiswedstrijd tegen Waskemeer.