GOMOS trainer Martin Drent tevreden over inzet na gelijkspel tegen Jubbega
4.Mar.2022

Interview met Martin Drent na afloop van de inhaalwedstrijd tussen VV GOMOS en VV Jubbega (2-2) op donderdag 3 maart.

Na het laatste fluitsignaal op deze koude donderdagavond bespreek ik met Martin wat hij van de zojuist door GOMOS gelijkgespeelde wedstrijd vond.

Voetballend hebben we de eerste helft echt goed gespeeld aldus Martin, we waren spelbepalend juist tegen een ploeg die best wel het unieke principe van 5 verdedigers hanteert. We waren in de eerste helft continue dreigend, de bezetting voor de goal kon beter, maar laat Martin weten dat is ook wel lastig met deze speelwijze. Uiteraard is het dan jammer dat Jubbega 1 of 2 kansen krijgt en daar dan ook 1 van benut en op de 01- komt, waardoor je weer achter de feiten aanloopt.

Maar Gomos bleef rustig en uiteindelijk was daar de fantastische goal van Jannes Siegers, met een prachtige aanname en dito schot bracht hij GOMOS terug op de 1-1 aldus de trotse trainer. En dan heb je het gevoel dat je beter bent, juist omdat Jubbega heel defensief speelt, alleen dat is optisch omdat ze in de omschakeling wel weer heel gevaarlijk zijn. Jubbega heeft daar ook de juiste spelers ook voor, het is hun keuze zo te spelen en als Gomos om het weer op te lossen.

Vervolgens ga je met 1-1 de rust in en als dan de tweede helft begint is de start slecht, Richard Meursing heeft de bal bij de achterlijn, wil hem hakken, lijdt balverlies en houdt de tegenstander vast, wat leidt tot een terechte penalty tegen. Jubbega benut deze penalty en dan sta je weer achter en moet je het weer zien goed te maken. In de tweede helft werden er minder kansen gecreëerd en Gomos was minder dreigend maar bleef er wel voor gaan en dan is het ook verdiend dat Jordi van Esch de 2-2 maakt. En uiteraard ga je dan de laatste fase nog voor de 3-2 maar daar kregen we helaas niet de kansen meer voor. Eindconclusie van Martin, normaal moet je winnen van zo’n ploeg, dat is niet gelukt, maar ik ben wel tevreden over de inzet, het spel, en ook in tactisch opzicht hoe zaken opgelost werden was prima.