Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Veenhuizen sleept punt uit het vuur
2.Mar.2022
Veenhuizen beleefde een zeer zware avond in Opeinde tegen ONT.

Wederom waren er ook nog vijf spelers door werk, corona, schorsing en blessure afwezig.
Na de zware pot van afgelopen zaterdag tegen Grootegast waarin met 10 man uiteindelijk een prachtige overwinning werd behaald, was het afwachten hoe de ploeg zich zou houden.

Dat leek in het begin niet best. De thuisploeg, waarvan bekend was dat het een goed voetballende ploeg was begon als een wervelwind. En toen de rook na 6 minuten een beetje was weggetrokken stond het al 2-0 voor ONT. Door een goed genomen corner en dito kopbal van Jim van der Leest verkleinde Veenhuizen in de 9e minuut de stand naar 2-1. Helaas was het in de 13e minuut ook al weer 3-1. Het spel bleef op en neer gaan in ook een hoog tempo. Veenhuizen had het vaak moeilijk, omdat ze steeds iets te laat waren. Hierdoor kon de thuisploeg lekker hun combinatiespel uitvoeren. Toch was het Veenhuizen die veerkracht toonde. In de 26e minuut wederom de aansluitingstreffer. Een goede aanval over de rechter kant. Een goede voorzet van Sam van der Leest en een netjes binnen getikte bal door Jesse Hilverda pracht een 3-2 stand op het scorebord. De ruststand op het mooie sportpark en prachtig kunstgrasveld was toch nog anders. In de laatste minuut voor rust bracht ONT de stand, na een mooie aanval door het midden nog naar 4-2.

In de rust weinig geluid in de kleedkamer bij Veenhuizen. Het leek of er niets te halen viel daar in Opeinde.

Toch pakten de blauwhemden het na rust super op. Wederom een werklust om van te smullen. Ook zaten de mannen korter op de tegenstander, waardoor die ook minder gevaarlijk werden en zelfs bijna geen uitgespeelde kans meer kregen. Het werd in de 53e minuut beloond. Want een poeier van een afstandsschot van Sjoert Giezen was de keeper van ONT te machtig. 4-3 en weer hoop op een resultaat. En dat leek er te komen. Toen wederom Sjoert Giezen van afstand schoot verkeek de keeper zich op deze schuiver waardoor het ineens in de 62e minuut 4-4 stond.

Het tempo ging bij beide ploegen iets omlaag, maar dat was ook geen wonder na al de energie die ze erin gelegd hadden. Uiteindelijk bleef het bij 4-4.

Ontzettend knap van Veenhuizen. Drie maal een achterstand van twee goals teniet gedaan. Blijven werken voor iedere meter. Bij tegenslag niet opgeven. Respect💪.