Galerie Huis ter Heide opent het nieuwe jaar 2022 sprankelend in.
28.Feb.2022
Vanaf 11 maart t/m 24 april kunt u een geheel nieuwe expositie bewonderen in Galerie Huis ter Heide. We staan weer te trappelen om bezoekers te mogen ontvangen in onze ruime galerie. U kunt op veilige afstand van elkaar van de kunst genieten. Wederom is naast het werk van de vaste leden van het kunstenaarscollectief ook het werk te zien van vier interessante gastkunstenaars uit alle delen van Nederland.

 

Pim van Sprang komt uit Boskoop. Het natuurlijke levendige van hout is voor Pim een uitdaging. Pim vraagt zich vaak af, ‘Hoe ga ik om met de kwasten en jaarringen? ‘Opgenomen worden in die spelingen van de natuur. Met alles wat er door de natuur al in gebakken was, het liefst werkt Pim "en taille directe", (rechtstreeks beeldhouwen in steen of hout). Het object ontstaat onder je handen, veel van Pim zijn werken zijn abstract. Dit komt ook voort uit de manier van zijn werken.

 

Het lijnenspel, gevormd door de jaarringen en de kwasten, is vrijwel altijd bepalend   voor de vorm.

 

Beeldhouwen is voor Ton van Sprang uit Dalfsen een fascinerende bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is. Ton zijn voorkeur gaat uit naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Ton werkt graag in marmer, Belgisch hardsteen, albast en eikenhout. Zijn werk laat zich omschrijven als figuratief en abstract. De objecten ontstaan door vormen welke Ton in het dagelijks leven tegenkomt. Zijn passie ligt in het verbeelden van de beweging. Voor het uitbeelden hiervan maakt Ton graag gebruik van dansende menselijke figuren en vogels.

 

Robert Ram komt uit Den Haag en dwaalt in zijn werk graag rond in de wereld van vervreemding en geeft daar mede door zijn rijke fantasie gestalte aan door uiteenlopende composities te creëren. Stromingen in de kunst zoals het surrealisme en het magisch-realisme boeiden Robert al op jonge leeftijd. De rijkdom aan details zorgen ervoor dat er veel te zien en te ontdekken valt in zijn schilderijen. De aanzet tot een nieuw schilderij kan van alles zijn dat zijn fantasie prikkelt en dat kan variëren van een passage uit een boek, een vakantiefoto, een filmbeeldfragment enz.

 

De kunstenaarscarrière van Reina Ramakers uit Krommenie werd niet bewust aangepakt, maar is grotendeels door toeval bepaald. In de jaren ’70 maakte ze voornamelijk abstracte wandkleden met daarin verschillende materialen verwerkt. Begin jaren ’90 ging Reina zich met beeldhouwen bezighouden. Ze heeft een aantal lessen gevolgd in de techniek van het steenhouwen, maar is grotendeels autodidact. Duidelijk waarneembaar aan haar werk is haar liefde voor het materiaal. Het lijkt of ze voortdurend communiceert met de steen, de lijnen en structuren, die ontstaan door de tijden.

Met name het samengaan van haar innerlijke taal en die van de steen is één van de boeiende aspecten van haar werk.

 

Galerie Huis te Heide is gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie: www.galeriehuisterheide.nl

 

 

WAND surrealisme magisch-realisme 

 


Steen


Hout


 Steen en hout


 Robert Ram

(Den Haag)


Reina Ramakers

(Krommenie)


Pim van Sprang

(Boskoop)

 


 Ton van Sprang

(Dalfsen)