BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

KV Noordenveld wint van DTG in Balk.
27.Feb.2022
Afgelopen zaterdag 26 februari speelde de eerste selectie van kv Noordenveld tegen de hoofdmacht van DTG (De Tûke Goaijer) uit het Friese Wijckel.

Ondanks een 7-0 achterstand en een 12-10 ruststand wisten de oranje tijgers na 2 keer 30 minuten spelen in Sporthal ‘De Trime’  in Balk de punten mee naar Roden te nemen : 18-20.

De thuisploeg startte erg voortvarend en na 10 minuten stond er al een 7-0 voorsprong voor de Friezen op het scorebord. Trainer/coach Mark Steenbergen : “Waar we normaal op de verdediging kunnen leunen om in de wedstrijd te komen ging dat nu helemaal mis in het begin. We maakten gewoon heel veel persoonlijke fouten de eerste 10 minuten en DTG strafte alles af.  Daardoor werd de rest van de wedstrijd een inhaalrace”. Romee de Rink, opende in de 11e minuut de Roder score door het benutten van een toegekende strafworp. Vervolgens maakten 2 treffers van Sven Stobbe en nogmaals Romee de Rink de stand iets dragelijker voor de Roners : 7-4. In het tweede deel van de eerste helft kwam Noordenveld steeds dichterbij en leek er met een gelijke stand (10-10) te worden gerust. Toch ging DTG met een paar rake afstandsschoten in de laatste minuut voor rust nog met 2 punten voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft bracht Romee de Rink, de absolute topscorer deze middag, met een benutte vrije worp en een afstandsschot de ploegen weer naast elkaar. Na deze gelijke stand wist de thuisploeg alsnog weer weg te lopen bij de Mastformatie, maar in het laatste deel bleek de korfbatrots uit Roden toch over de langste korfbaladem te beschikken. “We speelden zowel aanvallend als verdedigend na een kwartier best een goede wedstrijd, maar doordat we onszelf in het begin zo op achterstand gezet hadden werd het een stressvolle bedoening. Pas 10 minuten voor tijd kwamen we dankzij een fenomenale Romee de Rink voor het eerst op voorsprong. DTG had toen het kruit wel verschoten en het laatste deel van de wedstrijd kwamen we niet meer in de problemen”. Zo eindigde dit bijzondere duel in een 18-20 overwinning voor Noordenveld. Bijzonder daarbij is te vermelden dat Romee de Rink deze middag met maar liefst 10 treffers de helft van de gehele Noordenveldproduktie voor haar rekening nam.

De volgende wedstrijd is de streekderby op zaterdag 5 maart in Sportcentrum De Hullen tegen kc Rodenburg. Deze wedstrijd begint om 19.25 uur.

Scores kv Noordenveld : Romee de Rink 10, Sven Stobbe 3, Lianne Bangma 3, Sander van der Meer 2, Ilse Liewes 1 en Robin Akkersma 1.