Roden wint van hekkensluiter Noordster
27.Feb.2022
Op deze zonovergoten zondagmiddag was Noordster uit Oude Pekela de tegenstander van Roden aan de Norgerweg. De Groningers stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op de laatste plaats met vijf punten. Roden had 10 punten verzameld, goed voor een plek vier plaatsen hoger. Vooraf dus een gerede kans voor de Drenten om daar drie aan toe te voegen.

Roden was zeker in het eerste half uur de bovenliggende partij. Het combineerde iets gemakkelijker dan de Pekelders, voorzover dat mogelijk was op het hobbelige, moeilijk te bespelen veld.

Nadat Enrico Wardenier in de 25e minuut een niet te missen kans om zeep had geholpen, scoorde Rutger van der Laan de 1-0 rechtstreeks uit de resulterende corner.

Het spel werd er na deze openingstreffer niet beter op. Roden leed onnodig veel balverlies en de meeste passes kwam niet aan en Noordster mist op een of twee spelers na de kwaliteit en staan niet voor niks onderaan.

Na de thee was, in de 59e minuut, het enige hoogtepunt de 2-0 door een kopbal van Rik van Dijk uit een corner van Iska Last en ging de wedstrijd in het laatste half uur uit als een nachtkaars.

Maar goed ondanks het matige spel een verdiende overwinning voor Roden en drie welkome punten.

Volgende week, zondag 6 maart, speelt Roden de uitwedstrijd tegen VV Heerenveen, aanvang 14.00 uur op sportpark Skoatterwald in Heerenveen.