Veenhuizen wint door teamprestatie van Grootegast
27.Feb.2022
Het eerste elftal van de VV Veenhuizen speelde voor het eerst sinds 27 november weer eens een thuiswedstrijd.  Zonder de broers Rozema, Ab Moes, Brian Giezen (geschorst) en Twan Borger. De groenhemden mistten ook een aantal spelers om uiteenlopende redenen.

Het werd tegen Grootegast een pittige wedstrijd. Op het zwaar te bespelen veld was de thuisploeg ietwat in het voordeel. Dit omdat de bezoekers het spelletje vooral spelen op kunstgras.

Grootegast verdedigend spelend in een 1-5-3-2 opstelling had het achter potdicht zitten. Hierdoor had de thuisploeg moeite om openingen te vinden in de defensie. Bij de spaarzame uitvallen van Grootegast kwamen ze er met de vleugelspelers af en toe gevaarlijk uit. De goed keepende Gjaltema hield zijn doel de eerste helft schoon. Waarbij hij een keer mazzel had dat het vizier van de spits van Grootegast niet scherp stond, waardoor de bal over de goal belandde.

Na zo n veertig minuten kreeg de verder goed leidende scheids wat op- en aanmerkingen van de leiding van de bezoekers. Resultaat was een rode kaart voor de leider van Grootegast. Of het kwam doordat de scheids nog hoog zat in zijn emotie weten we niet, maar twee minuten later kreeg Danny Mulder direct rood. Dit na een te grove overtreding. De vraag was of geel ook voldoende was geweest. Wederom moest Veenhuizen dus een wedstrijd uitspelen met een man minder. Ze haalden de rust in ieder geval met 0-0.

Na rust, spelend in een 1-4-3-2 opstelling stond er een Veenhuizen waar je trots op kon zijn. Een team dat enorm hard werkte, gedreven was en er ook af en toe nog gevaarlijk uit kwam. Grootegast bleef ondanks een man meer, laf spelen. Hield lang veel mensen achter. Na 57 minuten spelen werd dit afgestraft. Na een goede uitval en doorzetten van Jesse Hilverda kon de goed spelende Tom Gjaltema de 1-0 binnenschieten. Met een man minder was het ook nog gewoon verdiend op dat moment. In de 74e minuut verdubbelden de blauw-witten zelfs de score. Ditmaal was het Hilverda die zijn goede optreden beloonde met een treffer. Dit na aangeven van de onvermoeibare Sam van der Leest. 2-0 voor de thuisploeg. Zouden ze voor een verrassing gaan zorgen? In de 83e minuut was het Rutger van der Veen die de aansluitingstreffer scoorde uit een fraaie kopbal. Pas na de twee-nul van Veenhuizen begonnen de gasten de schroom van zich af te gooien en meer diepe ballen te spelen. Veenhuizen kreeg het lastiger en lastiger, maar het harde werken en het met veel zelfvertrouwen spelen werd beloond. Ook de invallers Haanstra, Menken en Duin gaven alles. In de 95e minuut maakte de "kilometervreter" Coen Schmidt aan alle onzekerheid een einde. Na goed doorzetten en zelfs met kramp in een van de bovenbenen kon hij de bal nog net genoeg vaart en richting meegeven zodat die via de binnenkant van de paal over de doellijn belandde. De 3-1 was ook de einduitslag.

Veenhuizen speelde deze dag met een groot hart en alle spelers verdienden een  compliment voor hun strijd, voetbal en inzet.

Hopen dat de spieren snel weer hersteld zijn, want aanstaande dinsdag speelt de ploeg alweer.

Om 20.00 uur begint de uitwedstrijd tegen ONT uit Opeinde.