Roden krijgt thuis deksel op de neus tegen GRC Groningen
13.Feb.2022
Eindelijk kon er door Roden 1 weer een competitie wedstrijd worden gespeeld aan de Norgerweg. Laatste officiële wedstrijd was 21 november vorig jaar uit tegen FVC uit Leeuwarden.
Vanmiddag had Roden GRC Groningen als tegenstander in een wedstrijd die oorspronkelijk voor 28 november j.l. was gepland.

GRC, dat over de gehele wedstrijd volwassener en makkelijker voetbalde dan Roden, was in het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij. Dat overwicht van de Stadjers resulteerde in een flink aantal corners en vrije trappen rond het strafschopgebied van Roden. Het was wachten op de 0-1 uit een van die situaties. En in de 19e minuut was het raak. Uit een scherpe voorzet scoorde Robin Linschoten namens GRC van dichtbij de 0-1.

Roden liet het er niet bij zitten en gooide er een tandje bij, zodat de wedstrijd wat meer in evenwicht kwam, maar verder dan een schot van Mettari van der Graaf, die van de lijn werd gehaald, kwam Roden voor de rust niet.

Na de thee gooide Roden nog meer energie in de strijd. De 1-1 in de 66e minuut door Yska Last, via een droge schuiver na een scrimmage voor het doel van GRC, was het resultaat. Na die goal ging Roden met veel inzet op zoek naar de 2-1. Op enkele mogelijkheden na lukte het echter niet de verdediging van GRC te breken.

En onder het motto "als jij niet scoort, doet de tegenstander dat wel" kreeg Roden in de 90e minuut alsnog de deksel op de neus. Wederom was een standaard situatie, een corner, de aanleiding voor de tweede goal van Groningers. Robert Smit wist wel raad met deze kans en kopte de bal hard in de touwen achter Roden keeper Rik Oosterloo. In de resterende minuten probeerde Roden het nog wel, maar GRC gaf de overwinning niet meer uit handen.
Uiteindelijk een beetje sneue nederlaag voor de Roners, waar een punt zeker verdiend was geweest.

Over twee weken, zondag 27 februari, speelt Roden wederom thuis en wel tegen Noordster uit Oude Pekela, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.