Zevenhuizen doet zeer goede zaken door winst op SF Deinum
13.Feb.2022
Zevenhuizen - Zevenhuizen heeft zondagmiddag in een subtopper tegen SF Deinum in de 4e klasse B zeer goede zaken gedaan. De Zeumhuusters raakten pas na de rust op stoom en vonden maarliefst vier keer het net van de Friezen.

In de eerste helft ging het nog geleidelijk gelijk op waar Zevenhuizen de bovenliggende ploeg was, maar bracht verscheidene kansen om zeep. Pas na rust was het meteen raak door een scrimmage voor het doel van Deinum. Het was tenslotte Bas Lammers van Zevenhuizen die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Daarna bleef het lang 1-0 waardoor de tegenstander er steeds in bleef geloven. Zevenhuizen had de wedstrijd allang in het slot kunnen gooien, maar benutte de opgelegde kansen niet. Het werd zelfs even billen knijpen toen een aanvaller van Deinum met een tackel onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf Zevenhuizen het voordeel van de twijfel doordat de bal ook deels geraakt werd. Zevenhuizen was gewaarschuwd en moest de score vergoten om Deinum op de knieën te krijgen. Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk Jorrit Hut die de wedstrijd voor Zevenhuizen definitief naar zich toe trok en de verlossende 2-0 maakte. Daarna lieten de spelers uit Deinum de koppen hangen en liep Zevenhuizen verder uit naar 4-0 door twee doelpunten van Tim Wekema.

Al met al een verdiende overwinning van de ploeg van Patrick van Nimwegen, die weer richting de top 4 gaat met Zevenhuizen.