Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Veenhuizen speelt gelijk in Oosternijkerk.
12.Feb.2022

Na maanden zonder dat het om de punten ging, konden beide ploegen eindelijk weer los.

Beide ploegen begonnen aardig gehavend aan de wedstrijd. Corona, blessures, ziekte en vakantie waren de redenen. De jongens die wel aanwezig waren moesten  weer wennen aan de omstandigheden. Door een hobbelig veld, harde wind en waarschijnlijk ook weer de echte wedstrijd spanning werd er door beide ploegen niet goed gespeeld. Er werd wel heel hard gewerkt.

Er gebeurde gelijk veel in de eerste minuten. Na 2 minuten stond het al 1-0 voor de thuisclub. Een ver schot werd geweldig geraakt en zakte door de harde tegenwind op het laatst zo onder de lat van de kansloze Jonathan Auwen. Auwen verving zowel Marc Gjaltema (wintersport) als Marc van der Meulen (corona). Drie minuten later was het ook alweer gelijk. Bram Schmidt werd na een goede actie gevloerd binnen de zestien en de terecht toegekende strafschop werd netjes binnen geschoten door Ferdinand Rozema. Veenhuizen kreeg gaandeweg de eerste helft steeds meer grip op de tegenstander en kreeg ook meer balbezit. Door de druk die ze daardoor hadden op de tegenstander maakten ze in de 34e minuut door Sjoert Giezen de 1-2. Dat was ook de ruststand

Na rust met wind mee leek Ropta met lange ballen gevaarlijker te worden. Een van die lange ballen werd in de 51e minuut iets verkeerd ingeschat. En zonder rugdekking kon de linksbuiten van de thuisploeg alleen op Auwen af en legde de bal netjes breed waarna die eenvoudig werd binnen geschoten. 2-2.

In de 66e minuut moest Brian Giezen er met direct rood voor natrappen vanaf. Hierdoor werd het voor de blauw-witten erg lastig om het punt vast te houden, of zelfs de wedstrijd te winnen. Het tiental van Veenhuizen bleef keihard werken, waardoor ze ook bijna niks meer weg gaven. De ingevallen Jesse Hilverda kreeg op het eind nog wel een enorme kans, maar zijn inzet belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Ropta Boys kreeg nog een tweetal kansen, maar het bleef uiteindelijk bij een terecht gelijkspel.