Sparta opent competitie sterk ondanks nederlaag
6.Feb.2022

ZEVENHUIZEN - Zaterdagavond speelde Sparta haar allereerste wedstrijd in gloednieuw onderkomen MFC De Molenstreek. Tegenstander was titelfavoriet De Parabool uit Groningen. In november troffen beide ploegen elkaar ook al maar kwam Sparta er geen moment aan te pas en liepen zij tegen een 32-20 nederlaag aan. De competitie ging daarna op de schop en de gespeelde wedstrijd verviel. En een ieder van ons weet ook dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Na het officiële gedeelte floot scheidsrechter Dalmolen in voor de wedstrijd. Aan de Zevenhuister kant was het kort even zoeken. De studenten uit de Stad namen het initiatief, maar Sparta werkte keihard. Bij 3-6 nam coach Moric van der Lei een time-out. Deze time-out bleek de ommekeer. De Zoutman-formatie deed wat we van haar gevraagd werd en het toegestroomde publiek ging volledig achter de ploeg staan. Langzamerhand kroop Sparta richting De Parabool en wist zelfs gelijk te komen. Vlak voor rust kwamen de Zevenhuisters zelfs op voorsprong, 9-8.

In de rust sprak coach Van der Lei vol lof tegen zijn ploeg. Wanneer er de tweede helft net zo gestreden wordt zit er misschien wel een stuntje in. Na rust probeerde Sparta door te pakken, maar kon niet voorkomen worden dat De Parabool weer aan de goede kant van de score kwam. Via 11-14 werd het 14-17, maar toen stokte de aanvallen. Via een aantal wissels werd nog geprobeerd het tij te keren. Beide ploegen scoorden nog één goal en zo eindigde de wedstrijd in een 15-18 nederlaag.

Bij Sparta overheerst het gevoel van trots, maar toch ook een klein beetje teleurstelling. Als de titelfavoriet te pakken was, dan was het nu. Echter biedt deze wedstrijd voldoende perspectief voor de rest van de competitie. Volgende week wordt er tegen ROG in Groningen gespeeld. Deze wedstrijd start om 15:20 uur.