Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

In Noordenveld zijn vorig jaar 95 nieuwbouwwoningen opgeleverd.
26.Jan.2022
In Noordenveld zijn vorig jaar 95 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In heel Nederland gaat het om ruim 69.000, iets minder dan een jaar eerder. In Drenthe zijn vorig jaar 1.649 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

 

Naast nieuwbouw komen er ook woningen bij door verbouwingen van bestaande panden zoals kantoren, bedrijfsgebouwen en scholen. De totale woningvoorraad in Nederland steeg met ruim 77.000. Het vorige kabinet had een jaarlijkse doelstelling van gemiddeld 75.000, die vorig jaar dus werd gehaald. Het nieuwste kabinet van minister-president Mark Rutte wil dat er jaarlijks 100.000 nieuwe woningen aan de voorraad worden toegevoegd. Er moeten flink wat huizen gebouwd worden vanwege de huidige woningnood.

 

In Drenthe steeg de woningvoorraad door nieuwbouw met 0,7 procent,

Bron RTVDrenthe