Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Een 11-tal vragen aan: 1e elftal speler Wilco Drent
23.Jan.2022
1. Wil je jezelf voorstellen en waar je voetbalt en in welk team?
Ik ben Wilco Drent, 30 jaartjes jong en voetbal in het 1ste van Vv Nieuw Roden.

 

2. Wie is je favoriete profvoetballer en waarom?
Dat kan niet anders dan Cristiano Ronaldo zijn. Hij laat zien dat als je echt iets wilt je er keihard voor moet werken. En dat je jezelf elke keer weer moeten triggeren om beter te willen worden. Daarom staat hij al jaren aan de top.

 

3. Hoe kwam jij je coronatijd door als speler toen er niet kan worden getraind en nu nog geen wedstrijden gespeeld kunnen worden?
Daarin begon ik fanatiek met hardlopen, maar doordat niemand echt wist wanneer we weer los konden heb ik dat een beetje op een zijspoor gezet. Want hardlopen is een hele andere conditie dan wanneer je voetbalt. En ik wil niet een half jaar lang wil hardlopen. En een beetje om denken wat je drinkt en eet scheelt al enorm.

 

4. Hoe lang wil je nog spelen in het 1e team?
Zolang ik het conditioneel en fysiek kan doen heb ik daar geen leeftijd aan verbonden. Dus laten we hopen dat we nog zeker 10 jaar bij komt.

 

5. Wie is de beste voetballer waar je mee gespeeld hebt en waarom?
Dan moet ik wel zeggen Marcel Kuiper. Die legt de ballen neer waar die wilt. Dus op tijd de loop actie in zetten, want je weet dat je hem krijgt. En het is buiten het veld een prima kerel.

 

6. Welke speler vind/vond je het meest getalenteerd uit je omgeving
Daarin zeg ik Jeroen Gooyert. Als trainer heb ik hem vanaf de jeugd meegemaakt tot nu bij de senioren. Hij had vroeger in de jeugd niet verwacht dat die hier nog zou spelen, maar door blessures en kwellingen helaas niet die stap kunnen maken. Maar stukje bij beetje komt het weer terug. Dus hoop dat het er ergens nog helemaal uit komt wat die allemaal kan.

 

7. Wat is jouw doel voor het (komend) seizoen als speler?
Dat is in elk geval hopen dat we gauw weer los kunnen qua competitie voetbal en dat we er een gezond en sportief seizoen van kunnen maken waarin we ons in elk geval veilig spelen.

 

8. Wie is je favoriete speler en waarom?
Dat zijn er twee, namelijk Martijn en Sander Drent. Want dat je al 14 jaar lang samen lief en leed deelt in en buiten het veld is toch het mooiste wat er is als broers.

 

9. Wat is je mooiste ervaring als voetballer?
Dat is natuurlijk mijn debuut bij het 1ste. De altijd lastige uit wedstrijd tegen Westerbroek was er één om niet snel te vergeten. En natuurlijk de promotie na de 3de klasse waarin we in een tweeluik van Thor wisten te winnen. Maar het aller mooiste wat ik heb meegemaakt is toch het afscheid wat ze als club gaven aan mijn vader, die helaas te vroeg is overleden. Dat is iets wat ik, maar ook de familie nooit zal vergeten. Hier laat je zien dat een kleine club soms groot kan zijn en dat Nieuw-Roden meer is dan een voetbalclub. Het is een familie.

 

10. Voor welke persoon in je club heb je het meeste respect?
Ik heb respect voor alle mensen die betrokken zijn bij Nieuw Roden in welke functie dan ook.
Want een club draai je niet alleen. Voor alle vrijwilligers die er weer de nodig tijd insteken, petje af!!

 

11. Wil jezelf nog iets kwijt wat we niet gevraagd hebben ?
Ik wil met name mee geven aan de jongere jeugd onder ons. Geniet van het spelletje hoe goed of slecht het soms ook gaat. Want een slechte wedstrijd is nog altijd beter dan een half jaar niks doen. Alle gezondheid voor een ieder en hopelijk tot snel op zondags 14:00.