Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

ALZHEIMER CAFÉ NOORDENVELD  online
19.Jan.2022
‘Samen de schouders eronder’

Wat kunnen het Alzheimer Café en Alzheimer Nederland betekenen voor mensen met dementie?

 

Dat is het thema van het eerstvolgende Alzheimer Café, dat wordt gehouden op donderdag

3 februari a.s. ook deze keer online.

Het hebben of krijgen van dementie heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven van mensen. De ziekte roept veel vragen en onzekerheden op. Het Alzheimer Café kan mensen hierbij ondersteunen door informatie te geven over dementie en de gevolgen ervan. Behalve dat is er gelegenheid voor gesprek en het uitwisselen van ervaringen met anderen.

 

Alzheimer Café Noordenveld staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van Alzheimer Nederland.

Gastspreker op 3 februari a.s. is mevr. Klaasje Voskuil - Peters, regio-coördinator binnen het bestuur van Alzheimer Nederland. Aly van Beijeren gaat met haar in gesprek, waarbij vragen aan de orde komen als: hoe de belangen behartigd kunnen worden van mensen met dementie, hoe de stand van het onderzoek is naar de oorzaken van dementie, wat belangrijk is voor het ondersteunen van mensen tijdens het ziekteproces en op welke manier, of er zicht is op een medicijn …

Alzheimer Nederland wil, samen met de vele vrijwilligers binnen de Alzheimer Café’s, de krachten bundelen om het welzijn van mensen met dementie te bevorderen.

 

De live uitzending is van 19.30 uur - 20.30 uur. Welkom om in te loggen vanaf 19.20 uur

via Google > www.kerkomroep.nl > Roden > PG Roden Roderwolde

of via You Tube > Catharinakerk Roden > live

 

U kunt tijdens de uitzending reageren of vragen stellen via het telefoonnummer dat via de livestream in beeld wordt gebracht.

Voor informatie kunt u bellen naar WiN (Welzijn in Noordenveld), tel. 050 3176500.