Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Taxi chauffeur gaat over de schreef en raakt rijbewijs kwijt op de A7
16.Jan.2022
Politie Team Verkeer Noord Nederland hield afgelopen nacht wederom een snelheidscontrole op de A7 bij de wegwerkzaamheden ‘Aanpak Ring Zuid’ te Groningen. Aldaar geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Tijdens deze snelheidscontrole constateerden zij bij de bestuurder van een Taxi een snelheid van 127 km/u. Dit betreft een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding van de maximumsnelheid van 53 km/u.

Daarop heeft de politie de bestuurder staande gehouden. Voor deze grove snelheidsovertreding is het rijbewijs van de taxichauffeur ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt. De verkeersofficier zal een beslissing nemen over wat er met het rijbewijs zal gebeuren.

Daarnaast bleek dat de tarieven-/informatiekaart niet zichtbaar aanwezig was en dat er van binnenuit naar buiten toe een taxi-led uitstraalde. Beide feiten zijn strafbaar en is eveneens proces-verbaal voor opgemaakt.

De ILenT wordt in deze ook in kennis gesteld en zal een beslissing nemen over de chaufferskaart.

De chauffeur is gezien deze grove overtreding, icm zijn verkeersverleden, aangemeld voor de cursus EMG.