Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Het Asser bedrijf De Bakker & de Schenker slaat vleugels uit aan de Brink in Roden
14.Jan.2022
De Bakker & de Schenker slaat vleugels uit in Roden

 

Het Asser bedrijf De Bakker & de Schenker welke gevestigd is aan de Brink in Assen zal ondanks de coronacisis in 2022 uitbreiden met vestigingen in Roden.

 

Geschiedenis:

In april 2016 werd de eerste vestiging van de Bakker & de Schenker geopend aan de Brink 15 in Assen. Een voormalige ijssalon werd getransformeerd in een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. In eerste instantie was er ook de mogelijkheid om zelfgebakken brood voor thuisgebruik te kopen echter dit was geen daverend succes. Daarentegen was het restaurant als snel drukbezocht en was het noodzakelijk dat er ruimte kwam voor meer tafels zodat de oorspronkelijke broodhoek al snel verdween. Het zelfgebakken brood bleef voor de gasten in het restaurant.

 

Concept:

Het concept van de B&S, zoals kortheidshalve het bedrijf wordt genoemd, is gebaseerd op verse producten uit eigen keuken waarbij het gebruik van kant en klaar producten taboe is. Alles ambachtelijk, eerlijk en heerlijk! Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten waardoor gasten met een allergie verzekerd zijn van betrouwbare informatie over de gebruikte ingrediënten.

Alle vestigingen zijn zeven dagen in de week geopend.

 

In de kop van Drenthe is wederom een voormalige ijssalon overgenomen aan de Brink 15a te Roden. Inmiddels wordt het historische pand, wat in vroegere tijden een boerenschuur was, grondig verbouwd tot een gezellig restaurant in de sfeer zoals de gasten van de Bakker & de Schenker gewend zijn.

 

Indien de coronamaatregelen het toelaten zal de opening plaatsvinden op woensdag 26 januari.