Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Steun voor Health Hub Roden vanuit provincie Drenthe
7.Jan.2022
Naast de jaarlijkse steun van 150.000 euro van gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe, heeft de provincie nog eens 140.000 euro aan coronasteun toegekend aan Health Hub Roden. Het is een compensatie van misgelopen inkomsten over het vorige jaar.


 

Het gebouw aan de 1e Energieweg in Roden dient als onderkomen van vele startende bedrijven en instellingen. Vanwege het vele thuiswerken, wordt er minder kantoorruimte afgenomen. Dat zegt directeur Peter Boonstra tegen Dagblad van het Noorden.

 

Ook het feit dat er veel minder activiteiten in de Health Hub werden georganiseerd, speelt het verzamelgebouw parten. Volgens Boonstra moet de verhuur aan bedrijven uit de zorg en de medische technologie omhoog. Hij verwacht dat er, wanneer het mogelijk is, weer vanzelf activiteiten worden georganiseerd.

Bron RTVDrenthe

foto google view