Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Demonstratie kappers en het verhaal erachter
30.Dec.2021
Hierbij het verhaal Monique Hovinga van Kapsalon Amethyst over de landelijke demonstraties in de kapperswereld. Dit is tot stand gekomen door ondernemers onder de naam ikkanniet-meerknippen. 

 

Kappers door heel Nederland werden gevraagd mee te doen om de actie tot een succes te maken, door spandoeken of flyers op hun ramen te plakken en voor de deur op de stoep op oefenhoofden te gaan staan werken. Wij zijn het niet eens met de huidige lockdown en de steunpaketten die  er zijn .

 

"In veel gevallen zoals de mijne krijg je geen corona steun, als ZZP-er krijg je niks als je partner verdiend.  Voor bedrijven met personeel zijn er ook voorwaarden aan verbonden , de kleine lettertjes geven vaak geen steun. Hier gaan vele bedrijven kapot.  Wat ik wil is open en volgens het hygiene protocol werken, wat ik al 2 jaar doe zonder corona! En als ik niet mag werken, dan eis ik compensatie , zoals Rutte het zegt: 'we doen het samen en we zijn er voor alle ondernemers.' 

 

Dit raakt mij sterk , volgend jaar zit ik 40 jaar in het kappersvak en heb nog nooit om steun gevraagd, maar in een pandemie verwacht je wel compensatie als dat word gezegd . Maak me daar ook boos om en verdrietig, want ik mis mijn klanten ook. We willen ook als essentieel worden gezien, belangrijk om je haar er weer netjes bij de hebben en je verhaal bij de kapper kwijt te kunnen . Ik voel me buitengesloten en  mijn deur zit weer op slot.  Mijn salon staat 2 jaar, nieuw gebouwd achter mijn huis, waarvan ik 22 weken thuis heb gezeten. Door de lockdown en dit is nu de 3 de keer. Ik ben het zat! En velen met mij."

 

Kapsalon Ametyst

H.Scheepstrastraat 14

9301HJ  Roden

 Monique Hovinga