Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Flying Red verlaat met opgeheven hoofd bekercompetitie.
15.Nov.2021
De nederlaag tegen Noordkop was eigenlijk al ingecalculeerd. En kwam de dus ook, maar anders dan verwacht boden de Reds in ieder geval in de eerste helft meer dan serieuze tegenstand tegen de twee klassen hoger spelende Heldenaren. Coach Edward spier toonde zich na afloop dan ook een tevreden man. Anders dan zijn voormalige leermeester Anne van Dijk die zijn pupillen dagelijks twee keer aan de tand voelt, en voor maandag vast een straftraining in petto heeft.

In het eerste kwart namen de Rodenaren brutaal het initiatief en liepen verrassend uit naar een 18-8 voorsprong in het eerste kwart. De Heldenaren hadden de Reds, die Ruben Nienhuis (blessure) en Bas Veenstra node misten, duidelijk onderschat, tot ongenoegen van hun Asser coach.
Pas na acht minuten in het tweede kwart kon Noordkop op gelijke hoogte komen (24-24) om met een 28-32 voorsprong te gaan rusten.

Na rust werd al snel duidelijk waarom de Heldenaren naar Roden kwamen: om te winnen. De verdediging van blauwe brigade werd strakker, en via een vaak uitstekend uitgevoerde double teaming te strak voor Flying Red. Die double teaming leidde meer dan eens tot Rodens balverlies en een Helderse fast break.
In het derde kwart  was de achterstand nog te overbruggen (40-54).In het laatste kwart betaalde de grotere trainingsarbeid en de spelervaring op hoger niveau zich uit voor Noordkop. Met een 46-72 overwinning gingen de wedstrijdpunten en het ticket voor de volgende bekerronde naar de Helder.

Topscorers:
Flying Red: Jelmer Helder 12
Noordkop: Dennis Cup 21, Niels van Veen en Jitze ter Haar 11

Heren 2 liet evenals eerder tegen Excercitia de punten op de valreep liggen bij Groene Uilen 3. De voorsprong aan het begin van het vierde kwart  43-58 bleek niet genoeg om de wedstrijd met winst af te sluiten. De uilen bleven uiteindelijk met 63-61 aan de goede kant van de score
Topsorers Flying Red Illias kardanis 18, Ben Evers en Karsten Jan Boutseman 12, Nico van Unen 10.

Zaterdag 20 november speelt Flying Red de derby tegen Jumping 5 in Roden. Aanvang 19:00. Heren 2 speelt om 17:00 tegen Penta uit Drach