Flying Red Heren 1 en Wheelers doen goed zaken, Heren 2 gaat onderuit
7.Nov.2021

Door de 90-59 overwinning van Flying Red op Arrows uit Dokkum / Damwoude hebben de Reds zich genesteld op de tweede plaats in de 2 e divisie. Het Groninger Scylla 2 staat ongeslagen bovenaan met een lager doelsaldo.
De wedstrijd tegen Scylla is verplaatst van 13 oktober naar 8 januari 2022. Op 13 oktober
spelen de Rodenaren een bekerwedstrijd tegen het Helderse Noordkop,. dat twee klassen hoger speelt.

Terug naar de wedstrijden van afgelopen zaterdag.
De Friezen wisten tot de 5 e minuten de Rodenaren bij te benen (11-11) waarna er snel afstand werd genomen. Via 15-23 (1 e kwart) werd een 27-46 ruststand bereikt.
Een tussensprint in het derde kwart bracht de Roners op 40-73. Verrassend genoeg scoorde Flying Red in het vierde kwart minder dan Arrows, maar met 59-90 gingen de punten mee naar Roden.

Topscorers:
Flying Red: Kaj Egberts 19, Illias Kardamis 13, Sander Nienhuis en Bas Veenstra 12, Ruben Nienhuis 10.
Arrows : Gerrit v.d. Plas 14

Het tweede team van Flying Red trok tegen Celeritas-Donar 3 aan het kortste eind. Tot 10-10 konden de Reds tegenstand bieden. Daarna stoomden de Groningers snel door naar een 37-27 ruststand.
Via 61-37 (derde kwart) gingen de Rooners met een flink pak slaag (86-47) naar huis.
Topscorer Flying Red: Wouter Arends 15.
Het rolstoelbasketbal team van Flying Red was vanaf 7:00 op pad om in Duiven om 10:00 de eerste wedstrijd te spelen en om 12:00 de volgende. Tegenstanders waren Antilopen (Utrecht) en Pigeons (Duiven).

Door corona kon de Rode brigade slechts over zeven spelers / speelsters beschikken. Bij rolstoelbasketbal spelen bijna altijd mannen en vrouwen in hetzelfde teams.
Geheel tegen de verwachting in slaagden de wheelers er in beide teams aan de zegekar te binden.
Antilopen bood het langs tegenstand, vooral door een bijzonder trefzekere Boris van Hunnik (29 punten). De wedstrijd leek lang een strijd tegen de centers van Flying Red Mayella Kuikhoven (16) en Jelmer Kleefstra (10) en die van Antilopen, Boris van Hunnik (29) en Maarten Robberegt (6) te worden. Uiteindelijk was het René Lubbers (31) die het verschil maakte. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de Flying Red centers en guard Natasja Sloot dat mogelijk maakten door de fullcourt man to man van Antilopen grondig te ontregelen.
Kwartstanden 19-16, 33-27 (rust), 52-37 en 62-44 (eindstand)
Pigeons kon één kwart meekomen met Flying Red (8-8) en spartelde in het tweede kwart nog flink tegen (rust 24-20).
Na rust waren de Roden heer en meester in de rebound, waardoor Pigeons in het derde kwart helemaal niet (36-20), en in het laatste kwart slechts 4 punten scoorde. Eindstand 52-24.
Voor de Rodenaren maakte Mayella Kuikhoven 24 punten, René Lubbers 14 en Jelmer Kleefstra 12. Isabel haring kwam voor Pigeons tot 10 punten.

Zaterdag 13 oktober speelt heren 1 om 19:00 in de Hullen tegen het Helderse Noordkop dat uitkomt in de promotie divisie. Heren 2 speelt om 12:00 uit tegen Groene Uilen.
Toegang tot sportcentrum de Hullen is gratis, coronapas voor toeschouwers is verplicht.