Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Roden verliest thuis van koploper Winschoten VV
7.Nov.2021
Deze zondagmiddag de 7e competitie wedstrijd van Roden en wel tegen koploper WVV uit Winschoten. WVV dat afgelopen zondag in een "onrustige" wedstrijd GOMOS versloeg met minimale cijfers, 1-0.  Ook deze wedstrijd was op z'n minst enerverend te noemen, zeker in het tweede bedrijf.

In het eerste kwartier na het beginsignaal van scheidsrechter Alkema had WVV de overhand en was Roden niet helemaal bij de les. Dat resulteerde in de 0-1 in de 6e minuut na een goed uitgevoerde corner.

Na een kwartier kwam Roden beter in de wedstrijd en nam het initiatief. Een penalty was een unieke kans voor Roden om de stand gelijk te trekken, echter de inzet werd gekeerd door de goedkeepende WVV doelman Hamstra. En zo bleef het dus 0-1 tot het rustsignaal.

De tweede helft gaf in het begin het zelfde beeld als waar de eerste mee was geëindigd. Toch was het WVV dat scoorde na een snelle counter, 0-2.

Roden liet zich echter niet van de wijs brengen en net als vorige week, scoorde invaller Olivier van der Tuin en liet daarmee de aansluitingstreffer noteren, 1-2.

Die treffer zorgde ervoor dat het nog wat onvriendelijker werd in het veld met een rode kaart voor een WVV speler als gevolg. Roden, numeriek in de meerderheid, ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er van de voet van invaller Yska Last met de verdiende 2-2. Dat smaakte naar meer en Roden kreeg een aantal goede mogelijkheden om de derde te maken, maar met name de WVV sluitpost voorkwam dat. En onder het motto "als jij niet scoort, dan doet de tegenstander het wel" was het WVV die in de laatste minuten de 2-3 maakte uit een vrije bal, na een overtreding van Kevin de Vries, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg en dus vroegtijdig mocht douchen. Met 10 tegen 10 kwam er geen verandering in de stand. Geen punten voor de Roners, waar na afloop uiteraard teleurstelling was over dit resultaat.

Komende zondag 14 november heeft Roden geen wedstrijd. Zondag 21 november is de eerstvolgende wedstrijd gepland in Leeuwarden, op sportpark Wiarda, tegen FVC, aanvang 14.00 uur.