TLC de gelukkige winnaar in teleurstellende derby tegen Nieuw-Roden
7.Nov.2021
LEEK / TOLBERT - Na een krankzinnige 6-2 overwinning op HSC stond deze week de derby uit tegen vvTLC op het programma voor de mannen van Robert Vorenholt.

Om twee uur ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Wim Nigro. Beide teams lieten zich niet van hun beste kant zien in de openingsminuten van de wedstrijd. Aan de kant van Nieuw Roden werden niet de juiste spelers gezocht vaak werden er ballen blind naar voren geschoten of begonnen speler met de bal te dribbelen op het middenveld. Na ongeveer een kwartier spelen kopte Wilco Drent de 0-1 binnen, maar de grensrechter van TLC constateerde dat het buitenspel was en helaas werd de goal werd afgekeurd. Ongeveer tien minuten later verloor Martijn Drent op het middenveld en de spits van TLC kon onderscheppen. Deze ging vervolgens met de bal richting de goal van Nieuw Roden en legde breed. Thomas van der Spoel probeerde een goal te voorkomen van de spits van TLC die anders vrij kon binnen lopen. Hij schampte de bal en deze verdween in eigen doel, waardoor het 1-0 stond in het voordeel van de thuisploeg, wat ook de ruststand was. Na de rust wist Nieuw Roden wat hen te doen stond, de 1-0 achterstand ombuigen in een overwinning. Van beide kanten was het voetbal niet goed met veel slordige passes en onnodige overtredingen. Uiteindelijk kreeg TLC in het verloop van de tweede helft een corner. Deze werd in een keer binnen geschoten, omdat Jeroen Gooijert de bal miste bij de eerste paal 2-0. Hierna ging Nieuw Roden nog opzoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er ook in de 85e minuut nadat Wilco Drent de bal achter de keeper van TLC stifte. Nieuw Roden probeerde ook de gelijkmaker nog te maken, maar het mocht niet baten. Het bleef bij 2-1 en de drie punten bleven in Tolbert.

Volgende week is er een vrij weekend, dus ligt de focus op de thuiswedstrijd op 21 november tegen De Wilper Boys.