Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Roden O19-1 blijft ongeslagen koploper na winst op Annen O19-1
7.Nov.2021

Roden – Op de eerste zaterdag van november is het echt herfst, de lucht is grijs en temperatuur komt net boven de tien graden uit. Het team van Roden O19, onder leiding van succes coach Gydo Jagersma, is de trotse koploper in de competitie met 12 punten uit vier wedstrijden met 24 doelpunten voor en nul tegen. Annen staat op de vierde plaats met zes punten uit drie wedstrijden, het zou goede zaken kunnen doen als het de drie punten mee naar Annen kan nemen.

Stugge eerste helft
Om drie uur begint de wedstrijd onder leiding van arbiter Tonnie Vlaar. Annen komt goed uit de startblokken en drukt Roden ver terug op de eigen helft. Ondanks het overwicht van Annen in de eerste minuten levert dat geen echte kansen op. Het blijft in deze fase bij een onschuldig afstandsschot dat eenvoudig wordt gevangen door de keeper van Roden. Roden wordt steeds sterker en verschuift de strijd naar het middenveld en komt er steeds vaker uit. Annen komt steeds meer in de problemen, het gaat ook steeds fysieker spelen. Regelmatig wordt een speler van Roden tegen het kunstgras gewerkt, de irritatie in het veld begint te groeien en scheidsrechter Vlaar heeft het niet gemakkelijk. Annen heeft eigenlijk geen echte kansen meer in de eerste helft, de vraag is of de aanvallers van Annen zo zwak zijn of is de verdediging van Roden zo sterk? Feit is dat Roden van achteruit gemakkelijk voetbalt en de bal eenvoudig rond laat gaan waarbij het resultaat is dat er altijd wel een vrije speler wordt gevonden. Annen moet hard werken om gelijke tred te houden met Roden, dat kost natuurlijk veel energie. Net als Annen denkt met 0 – 0 de rust in te gaan, komt Roden over de rechterflank naar voren. De voorzet wordt gevonden door een aanvaller van Roden, de bal gaat onhoudbaar tegen het net. De 1 – 0 net voor de rust valt natuurlijk op een ideaal moment, de thee zal de spelers van Roden waarschijnlijk goed hebben gesmaakt.

Roden heerst in de tweede helft
Het tempo dat Roden na de rust op het kunstgras tovert is Annen te machtig. Eenvoudig loopt het uit naar een ruime en verdiende 4 – 0 voorsprong. Het enige smetje op de wedstrijd is de eretreffer van Annen, het is het eerste tegendoelpunt in vijf wedstrijden in deze competitie voor Roden. Je kunt zien dat de spelers van Roden hier niet blij mee zijn. Inmiddels is het zo donker dat de veldverlichting aan moet, onder het kunstlicht zet Roden nog even aan en de 5 – 1 is het logische gevolg. Roden blijft koploper in de competitie en is de enige ploeg zonder verliespunten. De vraag is welke ploeg kan het dit sterke team van coach Gydo Jagersma nog moeilijk maken? Dit Roden O19-1 is spelend zoals vanmiddag in deze competitie zeker de favoriet voor de titel.