Winst voor Veenhuizen tegen Rottevalle
6.Nov.2021
Na 2 nederlagen waarin ook niet gescoord werd, nu weer winst voor Veenhuizen.

Zonder Bram Schmidt (hamstring), Ferdinand Rozema (rug) en Gelmerjan Haanstra (schorsing) speelde Veenhuizen een aardige eerste helft. Het zette de gasten uit Rottevalle vanaf het begin vast. Dat resulteerde ook al in de 12e minuut in de terechte 1-0 voorsprong. Een prachtige individuele actie van Coen Schmidt belandde uiteindelijk in de voor de keeper, rechter bovenhoek. De tegenstander raakte steeds meer gefrustreerd. Overtredingen op spelers van Veenhuizen en commentaar op de leiding als gevolg. Dit resulteerde in een rode kaart voor de trainer van de gasten. Even later kon ook nummer 5 van de bezoekers met twee gele kaarten de kleedkamer opzoeken. Veenhuizen speelde gewoon lekker door de eerste helft. Meer goals kregen ze echter niet.

Na rust begon Rottevalle feller. En gaf ondanks een man minder af en toe druk op de verdediging van Veenhuizen. Veel echte kansen leverde het niet op. Veenhuizen speelde iets minder, maar kreeg de tweede helft wel veel meer kansen. Sjoert Giezen was een aantal malen heel dicht bij, maar het zat hem niet mee in de afwerking. Ook Coen Schmidt had pech bij de afwerking. Pas in de 84e minuut maakte hij aan de spanning een eind. Een mooie steekbal van de goed spelende Fabian Zomer bracht Schmidt alleen voor de keeper. Ditmaal scoorde hij wel. Waardoor Veenhuizen drie belangrijke punten pakte. Eveneens de eerste keer de nul achterin dit seizoen.

Zo gaan de mannen van trainer Hendrik Timmer met een goed gevoel de bekerwedstrijd van volgende week thuis tegen Noordwolde tegemoet.