vv Peize behaalt in slotfase belangrijke zege op Helpman
31.Oct.2021

In de 2e klasse L sprokkelde Peize op het sportpark aan de Hereweg dure punten bijeen om een eventuele degradatie te voorkomen. In een vrij vlakke vertoning, die onder leiding stond van scheidsrechter Mulder, vielen er voor rust al 4 doelpunten. Niet door adembenemend aanvalsspel, maar door foutjes in beider verdedigingen. Paul Splinter en Radbout Renkema wisten het net voor de blauwhemden te vinden.

Na de thee werd het publiek ook niet verwend door de 22 spelers en leek een gelijkspel  uiteindelijk op het wedstrijdformulier te worden vermeld, maar daar dacht Maurijn Timmer anders over, want hij wist de Helpman keeper toch nog een keer te verschalken. Spanning was er echter tot de laatste minuut, want de verbaasde doelwachter Lennart Renkema zag het leder tegen de paal belanden. Na 90 minuten werd de kostbare 3 – 2 overwinning over de streep getrokken en kunnen de mannen van trainer Elte Hofman even wat rustiger ademhalen.

Aanstaande zondag staat er een thuiswedstrijd tegen ASVB uit Blijham op het programma.