Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Nieuw-Roden stijgt boven zichzelf uit en wint dik van HSC
31.Oct.2021
Nieuw-Roden - De ploeg van interim-trainer Robert Vorenholt won zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Hoogezand Sappemeer Combinatie (HSC) van voorzitter Hans Nijland, met maar liefst 6-2 voor zo'n 200 toeschouwers.

Vooral in de eerste 35 minuten was Nieuw-Roden oppermachtig tegen de Groningers. De Nei Roners waren vooral zeer effectief met hun kansen en stonden bij de rust al op een 4-1 voorsprong. Een onbekende weelde tegen dit sterke HSC, die hiervoor nog bovenin meedraaide in de 3e klasse. De 1-0 viel door Wilco Drent al in de 6e minuut van de wedstrijd. Na een lange bal van de goed spelende Nick Matulessy op het middenveld, kon Drent de bal in de netten schieten van HSC. Niet veel later was het opnieuw Wilco Drent, die op een voorzet vanaf de linkerkant van Jeroen Gooyert, de bal opnieuw achter de keeper kopte. Nieuw-Roden lette daarna even niet goed op en na een uitbraak van HSC werd het meteen weer 2-1. Toch bleef Nieuw-Roden goed voetballen en 2 minuten na de aansluitingstreffer van HSC kon Wilco Drent alweer de bal binnenschieten vanuit een hoekschop van Stefan Waij. Na 30 minuten werd Thomas Jansen, die zijn beste wedstrijd speelde in het blauw, in het strafschopgebied van HSC onderuit gehaald en mocht Marcel Kuiper met een penalty de 4-1 binnenschieten. Daarna begon HSC steeds meer te drukken en probeerde de wedstrijd te keren. Nieuw-Roden kreeg het steeds moeilijker, maar de goed keepende Cas van de Gruiter wist twee zekere treffers voor HSC te keren en zo ging Nieuw-Roden met een krankzinnige 4-1 de rust in.

In de tweede helft werd Nieuw-Roden steeds meer terug gedrongen op hun eigen helft. HSC probeerde er alles aan te doen om de wedstrijd nog te kunnen keren. Nieuw-Roden werd onder druk onrustig aan de bal en kon niet veel anders meer doen dan op de counter te gaan voetballen en hopen er onderuit te komen. Zo kwam via zo'n  counter de bal hoog voor de keeper van HSC en in een duel met Thomas Jansen verloor de keeper zijn hoofd. Nadat hij dacht aangevallen te worden in zijn sprong sloeg de keeper uit het niets Thomas Jansen in zijn gezicht. De scheidsrechter kon niets anders doen om de keeper met rood van het veld te sturen en een penalty geven aan Nieuw-Roden. Een veldspeler kwam in het doel te staan bij HSC, maar hij kon niet voorkomen dat Marcel Kuiper de bal de rechterhoek in schoot. 5-1. De wedstrijd was nu wel gespeeld en HSC kon niet meer de druk zetten zoals ze wilden met een man minder. Toch wisten de Groningers nog tegen te scoren, maar niet veel later was het Stefan Waij die de eindstand van 6-2 op het scorebord bracht.

Een geweldige overwinning voor Nieuw-Roden en zeker vooral goed voor het moreel. Daarnaast ook de beste wedstrijd van Nieuw-Roden sinds het vertrek van trainer Patrick van Nimwegen onder trainer Robert Vorenholt. Hij wil ook meer jonge jongens de kans geven en laten ruiken aan het grote werk. Hij bracht in de 80e minuut de 15-jarige Lars Vlonk uit de JO17 voor spits Wilco Drent in, die daarvoor al een hattrick op zijn naam schreef.

Volgende week zondag wacht de derby in Tolbert tegen TLC.