Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Veenhuizen verliest ondanks goede eerste helft
31.Oct.2021
Na een lange rit richting het noordwesten van Friesland speelde Veenhuizen in de miezer regen op het goed bespeelbare kunstgrasveld van en in Minnertsga.

Veenhuizen speelde zaterdag in een iets andere samenstelling. Bram Schmidt en Ferdinand Rozema waren afwezig door blessures. Diallo, Hilverda en Gjaltema begonnen vanaf de bank. Fabian Zomer, Ab Moes en de na blessureleed teruggekeerde Mark Rozema beginnen in de basis.

Veenhuizen startte goed aan de wedstrijd. Had de zaakjes achterin onder controle en kreeg voorin ook een aantal goede mogelijkheden. De beste was voor Coen Schmidt die door een goede pass van een ploeggenoot, alleen voor de lange keeper van de thuisploeg verscheen. De bekeken stift belandde net naast de goal. In de laatste minuut voor rust kreeg Minnertsga een vrije trap toegekend. In de scrimmage die daardoor ontstond maakte Gelmerjan Haanstra hands. Hij sloeg de bal met zijn hand uit de goal. Een rode kaart en penalty als resultaat. En zo scoorde Kingma voor Minnertsga de op dat moment onverdiende 1-0.

Na rust hoopten de Drenten door compact spel en veel inzet toch nog een goed resultaat te behalen, ondanks de man minder. Dat duurde helaas maar twee minuten. Veenhuizen nam een corner en vijf seconden later scoorde de thuisploeg uit de tegenstoot wederom door de rappe en sterke Kingma de 2-0. Toen was het geloof in een goed resultaat wel weg. Toch bleef Veenhuizen net als de hele eerste helft heel hard werken. Dat was positief om te zien. Minnertsga scoorde nog een maal halverwege de tweede helft en bij de 3-0 bleef het.

Op dit moment minder goede uitslagen dan vorig jaar voor de ploeg uit Veenhuizen. Maar als de inzet en beleving op training en ook op zaterdag zo blijven als afgelopen week, dan komen de resultaten vast snel.