Teleurstelling bij Roden na gelijkspel tegen SVBO
31.Oct.2021
Het is weer eens wat anders; zaterdagavond voetballen onder kunstlicht. Dat deed Roden deze zaterdag in de 6e competitiewedstrijd. Plaats van handeling was sportpark SVBO, Barger-Oosterveld, gemeente Emmen, met als tegenstander de Sportvereniging Barger-Oosterveld (SVBO).

Het werd een wedstrijd voor de jubileum boeken.

In het begin waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, met misschien een licht voordeel voor SVBO, dat uitmondde twee goede kansen voor de Barger-Oostervelders, zonder resultaat.

Na een klein half uur spelen was er bij de cornervlag een enigszins overenthousiaste actie van Michel Wardenier op een aanvaller van SVBO. De warrig leidende scheidsrechter Arends gaf de Roden speler, na aanvankelijk geel te hebben getrokken, de rode kaart op aanwijzingen van de grensrechter. Een op z'n minst dubieuze beslissing.

Roden moest het dus een uur met 10 man doen. De Noordenvelders trokken zich terug op eigen helft, loerend op de counter en lieten het spel aan SVBO.

Met die strijdwijze wisten de mannen uit Zuidoost Drenthe totaal niet mee om te gaan. Enerzijds door het goede verdedigen van Roden, met een paar uitstekende reddingen van goalie Niels Willems en anderzijds door onkunde bij SVBO, waarbij b.v. alle schoten op het doel van Roden op de parkeerplaats achter de kantine eindigen.

Zoals dat in zo'n situatie meestal gaat, krijgt de ploeg in ondertal naarmate de wedstrijd vordert ook kansen.

Een van die schaarse kansen werd in de 85e minuut benut door de ingevallen Olivier van der Tuin, die met een strakke schuiver de 0-1 voor Roden aantekende. Vlak daarna kreeg Rik Renkema na een voorzet van Olivier van der Tuin een uitgelezen kans op 0-2, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze door de SVBO keeper uit het doel gewerkt. Of was de bal toch over de lijn geweest? De grensrechter vond van niet. Geen 0-2 dus. Integendeel. Bij een actie in de 90e minuut werd een aanvaller van SVBO licht aangetikt in het strafschopgebied van Roden. Scheidsrechter Arends wees naar de stip. Naar aanleiding van een reactie op die beslissing kreeg Roden aanvoerder Enrico Wardenier tot overmaat van ramp twee keer geel, dus rood. De penalty werd benut, 1-1 en Roden moest de laatste paar minuten blessuretijd met 9 man verder. In die minuten werd er niet meer gescoord, met 1-1 als eindstand.

Een resultaat waar je als Roden na een half uur wedstrijd voor zou hebben getekend, maar gezien het verloop van de wedstrijd was een overwinning voor Roden meer dan terecht geweest en dus was de teleurstelling bij de Roners na afloop begrijpelijk.

Volgende week zondag 7 november speelt Roden aan de Norgerweg tegen WVV uit Winschoten, aanvang 14.00 uur.