ONR knokt zich naar overwinning op Lycurgus
30.Oct.2021

Op een regenachtige zaterdagmiddag op sportpark Oranje werd met 3-2 gewonnen van de gasten uit Groningen.

Met wederom een gehavend team begon ONR de wedstrijd. Ten opzichte van vorige week moesten Danny Blaauwwiekel, Bertrik Nienhuis (beiden geblesseerd) en Sjoerd Hoek (ziek) verstek laten gaan vandaag. Deze afwezigen zorgden er, samen met alle andere geblesseerden, voor dat Erik Kloosterman zijn vrijdagavond weer puzzelend door kon brengen.

Of het door de wisselende samenstelling kwam of simpelweg door onoplettendheid, feit was wel dat ONR binnen het kwartier al tegen een achterstand aankeek. Na het slordige begin herpakte de Rodenaren zich wel en knokten zich terug in de wedstrijd. Enkele kansen werden gecreëerd en Lycurgus kreeg moeite het spel van ONR in de kiem te smoren.

Het was Joseph Duku Dima die zijn eerste competitiegoal (eindelijk) wist te maken. Na een goede steekpass wist Joseph de keeper te omspelen en de bal in een leeg doel te schuiven. Na de gelijkmaker rook ONR bloed; er viel meer te halen. Rik de Boer sloop met de bal de 16-meter in en werd bruut onderuit geschopt met als resultaat en strafschop. Zoals de eeuwenoude voetbalwet luidt, neemt de speler die onderuit wordt gehaald natuurlijk nooit zelf de penalty. Rik de Boer had hier maling aan en schoot de 2-1 binnen.
Lycurgus hoopte de schade te beperken en met 2-1 te gaan rusten. Gelukkig voor het Rôner publiek was dat ze niet gegund. Na een crossbal van Duku Dima legde Janco de Boer de bal fantastisch met zijn verkeerde been in één keer klaar voor het doel. De meegeslopen Sander Postma rook zijn kans en schoot de bal uiterst gedecideerd onder de keeper door in de goal. Hiermee tekende Postma voor de 3-1 ruststand.

Na rust werd het een zware wedstrijd waarin ONR aan het overleven was. Er werden zeker nog wel kansen gecreëerd. Leon Schievels en Janco de Boer zagen hun pogingen net naast en over vliegen. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Pim Bolt. Met zijn linker schoot hij de bal echter een halve haar langs de paal.

Na ongeveer een uur spelen maakte Lycurgus de aansluitingstreffer. De bal belandde ongelukkig voor de voeten van de Groninger spits, die 1 op 1 met keeper Duncan Kloosterman niet faalde. Het was wel aan diezelfde keeper te danken dat dit de enige goal van Lycurgus in de tweede helft was. Met enkele hele puike reddingen bekroonde Kloosterman zijn debuut en hield ONR op de been. De laatste 20 minuten waren billenknijpen en nagelbijten tegelijk voor iedere ONR supporter (gelukkig werden deze twee niet door elkaar gehaald) Echter knokten de mannen van Erik Kloosterman hard genoeg en werd de zwaarbevochten overwinning uiteindelijk binnen gesleept.

Hiermee komt ONR na een zestal wedstrijden op 9 punten en bezet het momenteel de vijfde plaats op de ranglijst.
Komend weekend wacht de uitwedstrijd bij Amicitia.