Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Veerkrachtig kv Noordenveld wint van Oerterp en wordt koploper.
24.Oct.2021
Afgelopen zaterdag 23 oktober speelden de beide Mastformaties hun voorlaatste wedstrijd van het eerste deel van deze veldcompetitie. Tegenstanders op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan waren de selecties van Oerterp/VKC. Nadat Noordenveld 2 een ruime 13-5 overwinning had geboekt op het 2e team van Oerterp/VKC betraden de beide hoofdmachten het speelveld. Na een 11-10 ruststand volgde een ijzersterk optreden van de oranje tijgers in de laatste 20 minuten van de wedstrijd, resulterend in een aansprekende 23-18 overwinning voor het team van trainer/coach Mark Steenbergen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dalmolen opende Lianne Bangma, in verband met de afwezigheid van de ernstig geblesseerde Anna de Boer, nu aanvoerder van de oranje tijgers, de score. Met een benutte strafworp en en doorloopbal wist medekoploper Oerterp op voorsprong te komen. Na de gelijkmaker door Jasper Lütter, liepen de Friezen halverwege de eerste helft weg naar 4-7. Trainer/coach Mark Steenbergen : “Wij begonnen erg moeizaam en gespannen. Met verdedigend persoonlijke fouten en aanvallend veel plaatsfouten. Halverwege de eerste helft pakten we het weer goed op. Het 1e aanvalsvak ging puur op de dames spelen en het andere vak kwam sneller op schot”. Zo kwam Noordenveld door één of meerdere treffers van Romee de Rink, Lianne Bangma, Evelien Tepper en Ilse Liewes terug in de wedstrijd en werd er met een 11-10 voorsprong gerust. “De 2e helft werd een beetje een kopie van de 1e. Oerterp kwam beter uit de kleedkamer, maar na 12-14 kwam de ommekeer”.  Door 5 treffers op rij (Romee de Rink en Ilse Liewes allebei 2 keer en Sander van der Meer) kwam de thuisploeg, aangemoedigd door het als altijd meelevende publiek vanaf het terras en om het veld, op een 17-14 voorsprong. Oerterp wist de spanning nog even terug te brengen , maar na de 17-16, waren de Roners heer en meester in het veld. “De laatste 20 minuten waren de beste van dit sizoen. Een groot compliment voor de veerkracht die we konden opbrengen en speciaal voor Sven Stobbe en Robin van Bolhuis die heel sterk in de steun en de rebound waren”.  Zo eindigde deze spannende en boeiende wedstrijd, met als inzet de koppositie in klasse 2B, in een 23-18 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden. Omdat Udiros later op de middag won van Rodenburg gaat Noordenveld nu alleen aan de leiding, op 2 punten gevolgd door Udiros, Oerterp en Rodenburg. Volgende week speelt Noordenveld de laatste veldwedstrijd, voordat de zaalcompetitie begint eind november, tegen kc Rodenburg. Deze ongetwijfeld ook weer spannende wedstrijd begint 30 oktober om 15.30 uur op Sportpark Rodenburg in Leek.

Scores kv Noordenveld : Lianne Bangma 5, Ilse Liewes 5, Romee de Rink 4, Sander van der Meer 4, Evelien Tepper 2, Jasper Lütter 2 en Robin van Bolhuis 1.