Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden pakt eerste verdiende overwinning op Siddeburen
17.Oct.2021
Nieuw-Roden - Het moest en zal zondagmiddag gebeuren tegen Siddeburen. De eerste 3 punten pakken in de 3e klasse zondag, tegen de oud-trainer Auke Birza van de Nei-Roners, die van 2010 t/m 2014 trainer was van v.v. Nieuw-Roden. Veel oud spelers die toen speelden voor hem, kwam hij vandaag ook weer tegen, alleen nu tegen zijn team v.v. Siddeburen. Hij maakte na de wedstrijd bekend dat hij na vijf seizoenen ging stoppen als trainer van Siddeburen.

Nieuw-Roden had wat goed te maken na de wedstrijd vorige week tegen SVZ in Zeijen. Er werd daar nipt verloren met 2-1, waar veel meer in had gezeten.

Voor zo'n 150 toeschouwers werd Nieuw-Roden in de 3e minuut van de wedstrijd gevaarlijk voor het doel van Siddeburen, toen Peter Woldendorp de bal messcherp voor het doel gaf, maar de gebroeders Drent kwamen net niet uit met hun passen om de bal het doel in te krijgen. Na 20 minuten was Nieuw-Roden wel iets sterker dan de club uit Groningen en kwam het ook verdiend op een 1-0 voorsprong door aanvoerder Wilco Drent. Drent kreeg de bal op maat gespeeld van Marcel Kuiper nadat hij de bal veroverde op het middenveld. Spits Wilco Drent schoot de bal beheerst diagonaal laag de netten in achter keeper Hartman van Siddeburen. (1-0). De grootste kans voor Siddeburen kwam door een weggevertje van Nieuw-Roden. Martijn Drent verspeelde de bal en daar maakte de spits van Siddeburen meteen gebruik van. Hij liep alleen op keeper Jayden Kuiper af, maar hij schoot de bal via buitenkant paal naast. Nieuw-Roden kwam daar heel goed weg en ging met een voorsprong de rust in.

Na rust kreeg Siddeburen een grote kans op de gelijkmaker, maar wie anders dan Jayden Kuiper wist het doel schoon te houden na een heerlijke parade.  Inmiddels was Stefan Waij er in gekomen voor Nieuw-Roden en kwam er meteen meer voetbal in de ploeg. Wat een versterking is dat voor het team! Nieuw-Roden domineerde op dat moment de wedstrijd. Het was opnieuw raak voor Nieuw-Roden toen koning-assist Marcel Kuiper de bal wederom heerlijk op Wilco Drent gaf die bal alleen nog maar hoefde in te tikken. (2-0). In de 65e minuut was het opnieuw Marcel Kuiper die de bal vanaf rechts voorgaf voor het doel. De goed ingevallen Stefan Way wist de bal met zijn hoofd achter de Groningse keeper te koppen. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld. Nieuw-Roden moest daarna niets anders meer doen dan de eerste winst over de streep te trekken en achterin het dicht te gooien. Helaas gebeurde dat niet en werd het gat tussen de verdediging en de voorhoede veel te groot. Siddeburen maakte hier optimaal gebruik van en stond het in een mum van tijd 3-2. Het werd erg benauwd voor Nieuw-Roden. Coach Robert Vorenholt wisselde daarna Sander Drent voor de net 15 jaar geworden (JO17 speler) Lukas Pater, die hierbij zijn debuut maakte. Nieuw-Roden herpakte zich na de tegentreffers en maakte net voor tijd de 4-2, door opnieuw een doelpunt van Stefan Waij. Toch was het meteen weer Siddeburen die de aansluitingstreffer binnenschoot. Het werden nog spannende minuten voor Nieuw-Roden, maar gelukkig wist de ploeg van vader en zoon Vorenholt de winst over de streep te trekken.

Nieuw-Roden maakte het zich deze wedstrijd onnodig moeilijk, terwijl er geen vuiltje aan de lucht bleek te zijn. Toch pakte Nieuw-Roden dik verdiend zijn eerste overwinning en de drie punten van de competitie en stijgt hiermee met stip van de laatste plaats op de ranglijst naar plek 9. Daarnaast is het mooi om te zien dat de Vorenholt's de jeugd de kans willen geven in het 1e elftal, want er komt een hele mooie lichting aanzetten voor de toekomst!

Op naar Forward in Groningen volgende week zondag!