Sparta wint overtuigend van It Fean/Boelenslaan
17.Oct.2021
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan op het programma. De Friezen zaten in een goede ‘flow’ want de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Sparta daarentegen had moeite met het gewenste spel en moest vanwege afwezigheid en blessures starten in een herziene basisopstelling.

Om half 4 floot scheidsrechter Nicolaij in voor de start van de wedstrijd. Sparta opende sterk en nam direct het initiatief en speelde ene hoog tempo. Halverwege de eerste helft stond Sparta al een comfortabele 9-3 voorsprong. De Zoutman-formatie kwam in de zogenaamde ‘schwung’ en gooide de ene na de andere bal door de korf. Bij 16-6 werden de kleedkamers van MFC De Molenstreek opgezocht.

“Welkom terug” waren de woorden van coach Moric van der Lei in de rust. Verdedigend de zaken goed voor elkaar en aanvallend liep alles op rolletjes.

In de tweede helft opende It Fean/Boelenslaan de score, maar Sparta zette daar direct drie goals tegenover. Sparta was loepzuiver in het veld, maar de toegekende strafworpen werden niet benut, maar liefst 5(!) ballen aan Zevenhuister zijde misten het doel, maar dat bracht de wedstrijd geen enkel moment in gevaar. Bij 29-15 zat de wedstrijd erop en kan Sparta tevreden terug kijken op deze wedstrijd.

Volgende week zaterdag wordt er in Leeuwarden gespeeld tegen hekkensluiter Pallas ‘08! Een belangrijke wedstrijd waarbij alle support van harte welkom is.