ONR zet stijgende lijn door en wint ook van Poolster
16.Oct.2021

RODEN - Op sportpark Oranje wist de equipe van Erik Kloosterman met 3-0 te winnen van Poolster uit Spijk.

ONR schoot uit de startblokken en zag al na 2 minuten een voorsprong op het scorebord verschijnen. Het was Bram Gootjes die een afgeslagen corner tegen de touwen joeg. ONR had duidelijk nagedacht over de corner, getuige het feit dat Pim Bolt een uitmuntende rol vervulde bij deze corner door de keeper in de weg te staan.

De eerste fase van de wedstrijd wist Poolster niet wat het zich overkwam. ONR was in alle facetten van het spel beter en zag vele kansen gecreëerd worden. ONR had het aan zichzelf te danken dat de score niet snel verdubbeld werd. Een aantal goed uitgespeelde kansen werden niet benut. Joseph Duku Dima zag zijn schot op de kruising uiteen spatten en Danel Strijker was ook ietwat ongelukkig in de afronding.
Poolster hanteerde veelal de lange bal maar wist hier weinig gevaar mee te stichten. Sander Postma daarentegen was wel gevaarlijk en was een nachtmerrie voor de verdediging van Poolster.

Met een karige 1-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op en konden beide trainers hun zegje doen.

ONR kende geen genade met de opponent en zag zichzelf ook in de tweede helft de betere ploeg zijn. Met een puike werksfeer konden de oranjehemden genoeg mogelijkheden begroeten. In minuut 55 was daar dan de bevrijdende 2-0. Niemand minder dan Rik de Boer tekende voor de verdubbeling van de score. Op fenomenale wijze werd de oudste telg van de gebroeders de Boer bediend door Danel Strijker. Voor de Boer was deze kans een koud kunstje. Nadat de keeper van Poolster een aantal doeltrappen ongelukkig over de zijlijn had getrapt was het tijd voor enkele wissels. Dirk Rozema verving Bram Gootjes en ook Poolster bracht nieuwe energie. ONR voelde elkaar even goed aan als de wijze waarop een regenpijp het regenwater afvoert; als vanzelf. In de fases dat voetballen moeilijk werd gemaakt werd met elkaar gestreden en zodoende Poolster over de knie gedwongen.

Janco de Boer was een plaag voor Poolster en wist met enkele goede dribbels de verdedigers tot waanzin te drijven. Dat hij meer kwaliteiten bezit dan dribbelen ondervonden de aanwezigen in levende wijze. Een voorzet van Sander Postma werd door de de jongste de Boer op geniale wijze diagonaal over de keeper heen gekopt.

Nadat ook Rogier Wolfis en Jeroen Westra waren ingevallen (zij vervingen Danel Strijker en Pim Bolt) golfde het spel heen en weer. Poolster was met enkele speldenprikjes niet meer gevaarlijk en ONR kon de kansen ook niet meer benutten.

Met een 3-0 overwinning stijgt ONR wederom op de ranglijst en bevindt zich bovenin de middenmoot.

Zoals iedereen weet dat Hummus uit kikkererwten bestaat, weet ook iedereen dat ONR 1 wint als Janco de Boer scoort. Met dit gegeven wensen wij vanaf sportpark Oranje iedereen een fijn weekend!