Weekend met Paarden op het Ronostrand.
9.Oct.2021
Weekend met Paarden op het Ronostrand.

 

Dit weekend wordt weer het Paardensport spektakel gehouden op het Ronostrand georganiseerd door de Rij- en Menvereniging Mensinge. Op de Zaterdag (vandaag) de officiële SGW-wedstrijden met een dressuurproef en een spring parcours, en als deze beide goed worden afgerond volgt er nog een crosscountry parcours om het Ronostrand. De crosscountry zorgt altijd wel voor spektakel en er lag weer een mooi parcours rond het Ronostrand.

 

Het begon vanmorgen wat mistig maar toen eenmaal de zon rond 11h erbij kwam werd het al gauw mooi weer. En waren er momenten als het windstil was dat het echt warm was. De waterbak is vaak een plek voor mooie foto’s en helemaal als een paard de verkeerde kant op gaat. Paard nr.219 ging bij de hindernis er rechts langs ipv links en kwam al gauw in dieper water terecht. Het was knap dat de ruiter er op bleef zitten en het paard onder bedwang kon houden. Eenmaal onder controle lijkt het op een van de foto’s als of het paard grinnikt en zeggen wil; daar heb ik je mooi een nat pak bezorgd. Dat het niet altijd goed gaat werd ook even duidelijk toen een ambulance moest komen voor een ruiter. Hoe het met de ruiter is, is mij helaas niet bekent.

 

Morgen (Zondag) is er een oefencross, deze begint om 8:30 en zal rond 15:00 te einde zijn. En ook morgen beloofd het een mooie dag te worden.

Tekst en foto’s © Theo Kompier

 

Foto's© José Reijinga